POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Trenutno 42 aktivna slučaja, jedna pozitivna osoba stigla iz druge županije

Datum objave: 20. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 42 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 41 osoba te je 1 osoba hospitalizirana. Jedna je nova osoba pozitivna, međutim radi se o importiranom slučaju.

Riječ je o osobi koja je žitelj Požeško-slavonske županije, a kod koje je zaraza korona virusom potvrđena dok je boravila na području Ličko – senjske županije. U samoizolaciji se nalazi 141 osoba. Ukupno je testirano 3168 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 03. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

TEKST: S. P.       FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn