POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Trenutno 21 aktivni slučaj zaraze korona virusom, novozaraženih nema

Datum objave: 28. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 21 aktivni slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 17 osoba. Ukupno je testirano 3621 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 81 uzorak, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja, ali i sve druge ustanove funkcioniraju tako da se obavlja mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu. Obvezne su i zaštitne maske u trgovinama, ali i drugim ustanovama gdje se ostvaruje međusobni kontakt.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 3. srpnja ponovno je aktivirana i COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

TEKST: S. P.           FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn