POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Trenutno 119 slučajeva zaraze koronavirusom, 14 novozaraženih od posljednjeg testiranja

Datum objave: 10. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 119 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je hospitalizirano. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Upravo zbog povećanja broja zaraženih, Njemačka je od 9. rujna Požeško-slavonsku županiju dodala na listu rizičnih područja.

U samoizolaciji se nalazi 325 osoba, a ukupno je testirano 6928 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Kako piše Večernji.hr Njemačka je jučer, 9.rujna 2020. godine uz Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku županiju proglasila rizičnom regijom zbog povećanja broja slučajeva zaraze koronavirusom. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako će se te dvije županije pridružiti Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji koje su već ranije stavljene na crvenu listu. U opisu situacije u Hrvatskoj, Nijemci ističu i velik broj slučajeva u Zagrebu.

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika. Proglašenje regije rizičnom ne znači zabranu putovanja, ali vrijedi preporuka da se izbjegavaju sva putovanja koja nisu nužna, a po povratku obaveznim besplatnim testom na COVID-19 i, ako je potrebno, samoizolacijom. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn