POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Tradicionalno novogodišnje druženje s novinarima

Datum objave: 02. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Već tradicionalno, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Željkom Jakopovićem pozvao je novinare na druženje uz “slavonski doručak”. Župan je izrazio želju da nova godina donese više pozitivnih zbivanja, priča i vijesti.

Godina iza nas za Požeško-slavonsku županiju protekla je u znaku brojnih projekta vrijednih više od milijardu i pol kuna,a njih 18 je u kategoriji velikih, naglasio je župan Tomašević. “Analizirajući brojeve i statistiku, 2019. možemo nazvati vrlo uspješnom godinom. Pokrenuta je nova inicijativa u razvoju kroz potpore poljoprivrednicima, povećanju broja smještajnih kapaciteta u turizmu, tu je i realizacija energetskih obnova i opremanja škola kako bi podigli standard obrazovanja. Nastavili smo program besplatnog putovanja prema Zagrebu za naše studente i učenike u suradnji s Hrvatskim željeznicama, a pripremamo isti model i za one koji putuju prema Osijeku. U zdravstvenom segmentu učinili smo velike pomake jer sve u naše zdravstvene institucije na prostoru županije uložena su značajna sredstva kako bi podigli kvalitetu zdravstvene usluge. Preko 70 milijuna kuna investicija u požeškoj bolnici, u Pakracu 12 milijuna kuna, a ove godine otvorit ćemo i novi prostor Doma zdravlja u Čaglinu te su krenule pripreme za novi Dom zdravlja u Lipiku.

Ponosni smo na preko 500 milijuna kuna vrijedan projekt Aglomeracije gdje se sustav već pokrenuo, izgrađeni su brojni kilometri novih cesta i nogostupa i doista se trudimo sve obveze koje su usmjerene na povećanju kvalitete života na ovim prostorima što bolje izvršavati. Ponosni smo na sredstva koja su novim modelom reorganizacije poreza na dohodak dala značajnu potporu proračunima i Županije i općina i gradova – Županija sada nema dugova osim što imamo kreditne obveze, a dio sredstava sada možemo usmjeravati i u nove razvojne inicijative. Vjerujem kako će 2020. godina biti godina završetka velikih planova, ali i velikih dokumenata poput izdavanja građevinskih dozvola koje se odnose na brzu cestu, akumulaciju Kamenska, odmaralište Zvečevo, hladnjača i drugo. Od jučer smo preuzeli i 200 novih obveza spajanjem s Državnom upravom i uvjeren sam kako će i u tom djelu servis prema građanima biti još učinkovitiji,” rekao je Župan uz zahvalu na novinarima na dosadašnjoj, kako je naglasio, korektnoj i afirmativnoj suradnji.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn