POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: “Studentskim vlakom” besplatno iz Požege prema Zagrebu

Datum objave: 04. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ispratio je na željezničkom kolodvoru u Požegi studente i učenike koji su se uputili prema Zagrebu uoči početka nove akademske godine. Naime, prema dogovoru Županije i HŽ Putničkog prijevoza o sufinanciranju cijene karte, redovni studenti i učenici srednjih škola od 4. listopada 2020. besplatno će putovati vlakom na relaciji Požega – Zagreb – Požega.

Županija sufinancira 50 posto cijene karte, dok HŽ Putnički prijevoz drugu polovicu. Pravo na prijevoz vlakom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola.

Dokumenti potrebni za prijavu za studente i učenike su: Kopija osobne iskaznice, Potvrda o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici) i OIB. Prijaviti se može u pisarnicu Požeško – slavonske županije Županijska 7.
Temeljem potvrde/popisa Županije o prebivalištu i redovnom upisu škole/studija, učenici i studenti trebaju na blagajnama HŽPP-a izraditi pametnu karticu HŽPP-a uz pripadajući profil PSŽ. Karte se prodaju u kolodvorima Požega, Velika, Pleternica i Pakrac. Kako je najavio župan Tomašević, uskoro će sličan model biti dogovoren i za studente koji studiraju u Osijeku.

TEKST: S. P.            FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn