POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA- Stipendije učenicima koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja

Datum objave: 25. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je danas ugovore o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja. Stipendija je dodijeljena svim učenicima upisanim u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa Poljoprivredno prehrambene škole. Iznos stipendije je 500 kuna mjesečno, a u školskoj godini 2019/2020. ugovore je primilo 77 učenika.

Požeško – slavonska županija kroz niz proteklih godina stipendirala je studente na području Županije kako bi olakšali studentski život njima i njihovim obiteljima. Ove godine, po prvi puta, temeljem odluke župana Alojza Tomaševića koju su županijski vijećnici u lipnju prihvatili na 9. Županijskoj skupštini, stipendije u mjesečnom iznosu od 500 kuna dodijeljene su učenicima koji se obrazuju za poljoprivredno – prehrambena zanimanja.

Stipendija je u školskoj godini 2019./2020. dodijeljena svim učenicima upisanim u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa srednje strukovne škole poljoprivredno – prehrambenih zanimanja, a ugovore o stipendiranju primilo je danas 77 učenika od kojih je 14 učenika iz drugih županija.

“Želja nam je bila privući što više mladih ljudi kako bi upisali upravo te programe s vjerom da će postati budući poljoprivrednici, nositelji obiteljskih gospodarstava i jamstvo da će poljoprivreda i dalje biti temelj razvoja na ovom području.Ove godine upisano je 77 učenika, a ponosan sam što njih 14 dolazi iz drugih županija jer i to je dokaz da je naša Poljoprivredno-prehrambena škola sa 130- godišnjom tradicijom očuvala i dodatno razvila kvalitetu svojih programa. Odlukom resornog ministarstva škola odnedavno nosi i naziv Centra kompetentnosti, upravo zbog tradicije, kvalitete rada profesora, ali i projekata koji su vezani za budućnost te obrazovne ustanove,” naglasio je župan Alojz Tomašević čestitajući i učenicima i njihovim roditeljima.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn