POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova

Datum objave: 15. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županica Antonija Jozić održala je sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova – OŽB Požega, OŽB Pakrac i BHV, Specijalne bolnice Lipik, Doma zdravlja,Zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za hitnu medicinu. “Molimo žitelje županije da se pridržavaju mjera kako bi smanjili pritisak na zdravstveni sustav i omogućili dostupnost zdravstvene zaštite svim pacijentima“ poruka je s ovog sastanka.

Epidemiološka situacija u Požeško-slavonskoj županiji nije na zavidnoj razini. Broj pozitivnih osoba već neko vrijeme bilježi porast, zabrinjavajuća činjenica je da je sve više osoba kojima je potrebna hospitalizacija, a s time je i pritisak na zdravstveni sustav sve veći. Obzirom na nepovoljnu situaciju uz očekivano povećanu hospitalizacija, zdravstvene ustanove pripremaju se za isto. „U Općoj županijskoj bolnici Požega imamo hospitalizirana 32 COVID oboljela pacijenta s teškom kliničkom slikom. Nalazimo se na vrhuncu četvrtog vala, ali osiguravamo punu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu za sve pacijente, COVID pozitivne i COVID negativne,“ rekao je ravnatelj požeške bolnice dr.sc. Ivan Vukoja.

Ravnateljica bolnice Pakrac Marina Major rekla je kako se situacija u Pakracu i Lipiku prilično brzo razvila: „Obzirom na prošli tjedan, kada je bilo 6 hospitaliziranih pacijenata, sada je ta brojka 19, od toga jedan pacijent je na respirator, a dva na HF uređajima. Stoga, molimo naše sugrađane da se pridržavaju mjera, kako bi smanjili pritisak na zdravstveni sustav i omogućili nam da ostanemo dostupni svim našim pacijentima.“

„Kada govorimo o procijepljenosti u našoj županiji na ukupan broj stanovnika 52,6% ljudi cijepilo se prvom dozom, dok je drugu dozu primilo 45,7% ljudi. U odnosu na odraslo stanovništvo 63,4% primilo je prvu dozu, a drugu 55,3%.“ rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević te dodao kako je ova županija u odnosu na druge županije treća po broju procijepljenih stanovnika. „Udio pozitivnih u broju testiranih na tjednoj incidenciji je između 25% i 30%. Rješenje za smanjenje broja pozitivnih svakako je cijepljenje.“dodao je Matijević.

Ravnatelj Doma zdravlja PSŽ rekao je kako se svi stanovnici uvijek mogu obratiti u COVID ambulantu, koja radi od ponedjeljka do petka od 07,00 do 20,00, a subotom i nedjeljom od 07,00 do 15,00 sati, a mogu nazvati i na broj 034/311-915.

TEKST: S. P./ PSŽ           FOTO:PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn