POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Sastanak na temu proizvođačkih organizacija kao poticaj za udruživanje i bolju organiziranost

Datum objave: 19. 4. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju logističkodistributivnog centra za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada. Više o tome, poljoprivredni proizvođači doznat će na sastanku koji će se održati u petak, 22.04. u 9,30 sati u županijskoj vijećnici. Prijavite se!

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 14. travnja 2022. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Ulaganje C. 1.5. R1-I1 – Izgradnja i opremanje logističkodistributivnih centara (LDC) za voće i povrće.
“Izgradnjom logističke infrastrukture želimo povezati poljoprivredne proizvođače, još jače ih potaknuti na udruživanje, suradnju, razmjenu iskustava i znanja te bolju organiziranost, s ciljem bolje pozicije na tržištu” poručili su iz Ministarstva.

Prihvatljivi prijavitelji na natječaj za dodjelu 610 milijuna kuna bespovratnih sredstava su županije i proizvođačke organizacije, sufinancirat će se do 70 posto prihvatljivih troškova, a moguće je dobiti i 50 posto predujma za početak ulaganja. Tim pozivom između ostalog se namjerava financirati izgradnja tri do pet logističko-distributivnih centara, kapaciteta od tri tisuće do 12 tisuća tona za skladištenje voća i povrća.

Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju LDC za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada.

Da bi projekt bio prihvatljiv, županija mora dokazati da je 70% planiranog kapaciteta LDC-a osigurano površinama i proizvodnjom voća i povrća od strane proizvođača voća i povrća s područja za čije se potrebe gradi LDC. Isto se dokazuje iskazom interesa poljoprivrednih proizvođača u obliku skupne izjave poljoprivrednih proizvođača potpisane od svakog ponaosob koja sadrži: opće podatke o poljoprivrednom gospodarstvu (naziv i pravni oblik, adresu, OIB fizičke osobe odgovorne u pravnoj osobi), vrste voća i/ili povrća, površine i proizvodnju u tonama, iskaz da će koristiti skladišne rashladne i/ili logističke kapacitete LDC-a te iskaz o sadašnjem ili budućem članstvu u proizvođačkoj organizaciji.

Ukoliko ste zainteresirani za  članstvo u proizvođačkoj organizaciji i želite svoju proizvodnju prodavati putem proizvođačke organizacije, odazovite se pozivu na sastanak, koji će se održati u petak 22.04.2022. u 9,30 sati u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, Županijska 7, Požega. Svoj dolazak potvrdite na uredzupana@pszupanija.hr do 21. travnja 2022. godine.

TEKST: S. P. /PSŽ               FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn