POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Razmjeri štete na području županije su između 12 i 15 milijuna eura

Datum objave: 24. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 15. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj u Otokue prisustvovala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je izvijestila Savjet o posljedicama olujnog nevremena u toj županiji.

U gradu Otoku, uz predsjedanje predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, održana je XV. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojoj su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, brojni drugi resorni ministri, državni tajnici, te čelnici JLPRS-a.

Na 15. sjednici predstavljeni su rezultati provedenih projekata na području pet slavonskih županija, no u fokusu su bile dvije teme, a radi se o pojavi afričke svinjske kuge te prirodnoj nepogodi koja je pogodila tri od pet slavonskih županija: Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku. Prisustvujući sjednici, županica Antonija Jozić izvijestila je Savjet o situaciji nakon olujnog nevremena koje je zadesilo dijelove Požeško-slavonske županije te zamolila pomoć za sugrađane istaknuvši kako se prema trenutno dostupnim podacima razmjeri štete na području županije kreću između 12 i 15 milijuna eura, od čega je šteta u poljoprivredi oko 3 do 5 milijuna eura.

Pronađena su određena rješenja i modeli kako bi se na najbolji mogući način pomoglo građanima, a premijer Plenković istaknuo je kako se nada da će u nadolazećem razdoblju ponuđena rješenja rezultirati boljitkom čitave situacije. „Štete od nevremena su velike, a Vlada Republike Hrvatske dati će snažnu podršku resornim ministarstvima pri otklanjaju šteta te financijski pomoći u tom opsežnom poslu.“ istaknuo je premijer Plenković.

TEKST: S. P.               FOTO: Kristijan Toplak

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn