POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Radni sastanak s ravnateljima škola

Datum objave: 28. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević danas je održao radne sastanke s ravnateljima srednjih i osnovnih škola. Školska godina 2020./2021. počet će 7. rujna 2020. godine. Svi ravnatelji škola upućeni su u obavezu pridržavanja uputa za sprječavanje širenja koronavirusa u školskim ustanovama od 24. Kolovoza 2020.

Većina škola tražila je suglasnost osnivača za rad u dvije smjene. Škole koje će raditi u dvije smjene također će dobiti suglasnost za skraćivanje nastavnog sata sa 45 na 40 minuta. Nekoliko manjih škola koje mogu osigurati uvjete za rad u jednoj smjeni imat će i dalje jednosmjenski rad i neće ići na skraćivanje nastavnog sata. U tijeku je postupak javne nabave za nabavu maski za učenike od 5-8. razreda osnovnih škola i za sve učenike srednjih škola. Svaki učenik dobit će po dvije maske. Troškove nabave maski financirat će Županija, kao osnivač. Pravovremeno će biti organizirane i sve promjene vezane uz prijevoz učenika.

“Sve pripreme za početak nove školske godine bit će obavljene na vrijeme. Sukladno smjernicama Nacionalnog stožera, naša županija je organizirala nabavku maski za sve naše učenike te je naručeno 10.000 paketa, odnosno po 2 maske, ali moguće je taj broj i povećati” rekao je župan Alojz Tomašević.

U Požeško-slavonskoj županija ukupno je 40 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova pozitivna slučaja pri čemu je zaražen i načelnik županijskog Stožera CZ Vedran Neferović.U samoizolaciji je i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić, no prema riječima župana Alojza Tomaševića, takva situacija neće utjecati na pravoremenu pripremu za novu školsku godinu u novim okolnostima.

TEKST: S. P./pszupanija.hr      FOTO: S. P./ PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn