POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Program potpora poljoprivredi na području Požeško-slavonske županije za razdoblje 2021. – 2027. godine

Datum objave: 08. 2. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Program potpora poljoprivredi obuhvaća 10 mjera. Javni pozivi za dodjelu potpora male vrijednosti u 2021. godini objavit će se na mrežnim stranicama Županije, u ožujku. Potpore su namijenjene SOPG-u, OPG-a ili obrtu upisanom u Upisnik poljoprivrednika za provedenu investiciju koja je sukladna mjerama iz Javnog poziva.

Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije provodi projekt „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško – slavonske županije“.

Kroz navedeni projekt, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek izradio je „Analizu potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji“ (dalje u tekstu: Projekt). Na osnovu Projekta i temeljem dosadašnje uspješne provedbe sufinanciranje ulaganja OPG napravljen je Program potpora poljoprivredi koji će se provoditi u sljedećem programskom razdoblju, a obuhvaća 10 mjera.Javni pozivi za dodjelu potpora male vrijednosti u 2021. godini objavit će se na mrežnim stranicama Županije, u ožujku. Potpore su namijenjene SOPG-u, OPG-a ili obrtu upisanom u Upisnik poljoprivrednika za provedenu investiciju koja je sukladna mjerama iz Javnog poziva.

Tražitelj potpore mora ispuniti sljedeće uvjete:

Predmet dodjele potpore mora se obavljati na području Požeško-slavonske županije

Tražitelj nema nepodmirenih obveza prema državi i Požeško-slavonskoj županiji

Tražitelj mora financirati u cijelosti troškove koji su predmet dodjele potpora

Sufinancirati se mogu troškovi nastali i plaćeni od prvog dana po isteku roka Javnog poziva za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja Požeško-slavonske županije za prethodnu godinu do dana objave Javnog poziva za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja Požeško-slavonske županije za tekuću godinu.

IZVOR: PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn