POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Pripreme za zimske uvjete održavanja cesta

Datum objave: 12. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Trenutačno je na snazi najniži stupanj pripravnosti na ukupno oko 480 km cesta koje su obuhvaćene programom održavanja u zimskim uvjetima na području Požeško-slavonske županije. Strojevi i zalihe soli spremno čekaju razdoblje u kojem se najavljuje snijeg.Nadcestariju Požega obišao je župan Alojz Tomašević, te izrazio zadovoljstvo informacijama o spremnosti za zimske uvjete održavanja cesta.

„U Požegi sada imamo najniži stupanj pripravnosti, sva vozila spremna su za intervenciju. Obzirom na našu kontinentalnu raspoređenost i konfiguraciju terena, imamo 2-3 brda koja moramo preventivno češće obilaziti. Sve je pripremljeno za drugi stupanj, tako da su u Požegi na raspolaganju 4, a u Pakracu 2 vozila“. Spremni smo kompletno, mislim da nas neće ništa iznenaditi, izvođači su se dobro opremili, tako da ne očekujemo probleme“, informirao je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Požega. Na području županije zimskim programom održavanja obuhvaćeno je još oko 80 km cesta koje nisu asfaltirane, na kojima se snijeg čisti grederima.

Spremnost izvođača za zimske uvjete na cestama potvrdio je i Krešimir Grbić, voditelj Nadcestarije Požega. Uvedeno je dežurstvo još od 15. studenog, na snazi je prvi stupanj, a prema prognozama on se pojačava. „Svaku noć kada temperatura oscilira oko nule preventivno solimo mostove, nadvožanjake i mjesta u sjeni. Potrošili smo do sada oko 15-etak tona soli.“ rekao je Grbić.

Nadcestariju Požega obišao je župan Alojz Tomašević, te izrazio zadovoljstvo informacijama o spremnosti za zimske uvjete održavanja cesta. „Drago mi je vidjeti sve spremne strojeve, posebno nove, nabavljene za predstojeće razdoblje. Bude li snijega, vjerujem da će sve biti očišćeno, preventivno sve potrebno već je učinjeno kako je trebalo“, izjavio je župan Tomašević.

TEKST: BST      FOTO: BST

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn