POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Pripreme za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja PSŽ 17. rujna

Datum objave: 15. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Predstavnici Županijske podružnice UHDDR Tomica Galović i Antun Mandić održali su prvi radni sastanak sa županicom povodom organizacije 17. rujna, Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije.

Jedan od važnijih povijesnih datuma za Požeško-slavonsku županiju  17. rujna 1991. godine, dan je kada je nakon četverodnevne opsade oslobođena današnja Vojarna 123. brigade HV Požega na kojoj se tada prvi put zavijorila hrvatska zastava u čast pobjede nad agresorom. Dan oslobođenja obilježava se i kao Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije čiji je svečani program najavljen i za ovu godinu.

Obilježavanje 17. rujna u organizaciji ŽP UHDDR PSŽ i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, obuhvatit će svečano postrojavanje svih sudionika, polaganje vijenaca podno spomenika 123. brigade i mimohod do vojarne gdje će se odvijati nastavak prigodnog programa, odgovoreno je na prvom radnom sastanku na kojem su, uz županicu Anotniju Jozić, bili i predsjednik Županijske podružnice UHDDR i voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege Tomica Galović itajnik Županijske podružnice UHDDR Antun Mandić.

“Oslobođenje Požeške vojarne prije 32 godine predstavljalo je prekretnicu tijeka Domovinskog rata na ovim prostorima i prekretnicu prema slobodi Hrvatske. I ove godine, sada već tradicionalno, 17. rujna obilježavamo Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije kako bismo im odali dužnu počast, ali i kako bi mlađe generacije bile svjesne toga da su za Hrvatsku u kakvoj mi danas živimo zaslužne brojne žrtve naših branitelja” rekla je županica Antonija Jozić.
“Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata rade koordinirano i uključene su u samu pripremu i svečano obilježavanje na dan obljetnice. Očekujemo odaziv branitelja i svih građana Požeško-slavonske županije kako bismo odali zahvalnost poginulim suborcima i dostojno obilježili ovaj veliki datum za našu Požeško-slavonsku županiju,” naglasio je Galović.

TEKST: S. P.                 FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn