POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Pripreme za Dan branitelja Požeško-slavonske županije – 17. rujna

Datum objave: 11. 8. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – 17. rujna 1991. godine nakon četiri dana opsade oslobođena je vojarna u Požegi, a tim povodom požeško-slavonska županica Antonija Jozić održala je sastanak s predstavnicima UHDDR-a Požeško-slavonske županije kako bi se obilježavanje i ove godine održalo svečano i dostojanstveno.

U organizaciji UHDDR-a Požeško-slavonske županije te pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i ove godine, 8. puta za redom, svečano će biti obilježen Dan branitelja Požeško-slavonske županije te 31. godišnjica oslobođenja požeške Vojarne 123. brigade HV.Požeško-slavonska županica Antonija Jozić održala je danas sastanak s predstavnicima UHDDR-a Požeško-slavonske županije kako bi se obilježavanje i ove godine održalo dostojanstveno kao i prethodnih godina.

Početkom ožujka 1991. godine pobunom srpskih terorista i napadom na policijsku postaju u Pakracu započinje rat u Republici Hrvatskoj. Formirane požeške postrojbe brane domovinu od Vukovara do Dubrovnika te u velikom broju polažu živote za slobodu domovine. Nakon četiri dana opsade, točnije 17. rujna 1991. godine oslobođena je vojarna u Požegi te su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega čije ime vojarna danas ponosno nosi.

Za sjećanje na taj dan i na sve one kojih više nema, 17. rujna na Trgu 123. brigade u Požegi uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, položit će se vijenci i zapaliti svijeće. Nakon toga će Mimohod pobjednika, branitelja i građana, od spomen obilježja hrvatskim braniteljima krenuti prema Vojarni 123. brigade upravo kako je to bilo i  1991. godine.

TEKST: S. P.               FOTO: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn