POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Prijem za vatrogasce

Datum objave: 04. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško slavonska županica Antonija Jozić upriličila je prijem članova vatrogasnih društava u Velikoj županijskoj vijećnici povodom blagdana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Na prijemu su bili predstavnici dvije Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, te predstavnici vatrogasnih centara pet gradova i pet općina. Njima, ali i svim članovima vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava županije čestitala je županica Antonija Jozić.

„U protekle dvije godine na području županije velika su ulaganja u vatrogastvo, gdje je samo iz robnih rezervi Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutarnjih poslova, našim vatrogasnim društvima i vatrogasnim postrojbama, dodijeljeno opreme u vrijednosti preko 15 milijuna kuna – navalna vozila koja su kompletno opremljena, vatrogasne cisterne, šumsko navalno vozilo, kombi, pick-up vozila i drugo. Velika ulaganja su i u izgradnju vatrogasnih domova. Novi dom je izgradio Brestovac i radove je imao Jakšić, a kreću radovi i u Pakracu. Veliki je broj energetskih obnova zgrada koje su u vlasništvu Dobrovoljnih vatrogasnih društava ili služe za potrebe vatrogasaca.” rekla je županica.

“Ovom prilikom čestitam svim vatrogascima dan njihovog zaštitnika, njima treba zaštita u poslu koje obavljaju, oni su ti koji štite imovinu i živote ljudi. Trebamo im iskazivati zahvalu za sve što čine, prvenstveno mislim na Dobrovoljna vatrogasna društva koja su uistinu brojna u našoj županiji, ali naravno i članovima Javnih vatrogasnih postrojbi naše županije,“zaključila je županica Antonija Jozić prigodom današnjeg prijema.

U ime vatrogasaca i vatrogaskinja županici je na čestitkama zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice županije Dragutin Žnidarec.

TEKST: S.P.                 FOTO: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn