POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Prihvaćene sve točke dnevnog reda na 13. sjednici Županijske skupštine

Datum objave: 16. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Održana je 13. sjednica Županijske skupštine na kojoj je 30 prisutnih vijećnika prihvatilo svih osam točaka predloženog dnevnog reda, uz aktualni sat tijekom kojega je požeško-slavonska županica dala odgovore na postavljena pitanja vijećnika.

Aktualni sat je u najvećoj mjeri bio usmjeren prema cestovnoj infrastrukturi, izgradnji državne ceste Lipik – Dobrovac, državne ceste Frkljevci – Kadanovci, asfaltiranju ceste prema Jankovcu i izgradnji mreže brzih cesta koje će povezati Požeško-slavonsku županiju s autocestom.

“Nisam tip koji će obećavati i govoriti rokove ako u njih nisam sigurna, ali u ovo sam definitivno sigurna. Do kraja godine ćemo imati natječaj za izvođača radova za obilaznicu gradova Pakraca i Lipika, a isto tako i za izgradnju brze ceste prema autocesti. Moramo biti svjesni kada se krene s radovima da će i to isto trajati. Ovdje se ne radi o radovima koji će se izvesti u godini dana, ovdje se radi o 16 kilometara brze ceste koja u nekom dijelu nije zahtjevan projekt, ali je izuzetno zahtjevan projekt kada se dođe do tunela kroz Babju goru,”rekla je županica Jozić.

U fokusu skupštine bio je i tijek postupaka vezanih uz štete nastale uslijed olujnog nevremena u srpnju. Županica Jozić izvijestila je kako je 12. rujna završena procedura procijene štete od strane gradskih i općinskih povjerenstava. Preliminarni podaci govore kako je na području županije nastalo štete u vrijednosti gotovo 15 milijuna eura te će po zaključavanju Registra štete uslijediti Županijska skupština kako bi se donijeli kriteriji za raspodjelu sredstava prema jedinicama lokalne samouprave, a onda i prema građanima.

U tijeku je izrada Analize mreže linijskog prijevoza čiji je sastavni dio online istraživanje koje traje do kraja rujna pa je tako tema skupštine bio i linijski prijevoz građana. “Ovih dana je objavljena anketa o navikama putovanja naših stanovnika i uz to slijedi i procedura terenskog ispitivanja. Do konca prosinca trebali bismo imati novu mrežu na temelju prikupljenih podataka, a potom idemo u najavu procedure ugovaranja koja mora biti najavljena godinu dana prije i u najboljem slučaju u siječnju 2025. možemo ići prema sklapanju ugovora s prijevoznikom” rekla je Jozić.

U aktualnom satu bilo je govora još i o aglomeracijama na području županije, decentraliziranim sredstvima namijenjenim županijskim bolnicama, Izmjeni prostornog Plana Požeško-slavonske županije za koju je najavljena javna rasprava i drugim temama.

Kako je spomenuto, vijećnici su prihvatili sve točke dnevnog reda koje su se odnosile na Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje siječanj – lipanj 2023. godine, Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za 2023. godinu, Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško- slavonske županije za 2023. godinu, I. Izmjene i dopune financijskoga plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu, Prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Požeško-slavonske županije, Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Glazbene škole Požega, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiji Požeško-slavonske županija i Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja na nacrt mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza.

IZVOR: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn