POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Predstavljen projekt “Znanjem do zaposlenja”

Datum objave: 24. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije danas je predstavljen projekt “Znanjem do zaposlenja”. Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a partneri su Centar za socijalnu skrb Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac, te sve općine i gradovi s područja županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn, a udio sufinanciranja Europske unije je 85 posto.

U okviru projekta će do 70 nezaposlenih osoba s područja Požeško-slavonske županije dobiti priliku za usavršavanje osobnih i stručnih vještina te tako i veću mogućnost zapošljavanja. Projekt se financira sredstvima Europske unije kroz program Europski socijalni fond (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali, poziv “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a partneri su Centar za socijalnu skrb Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac, te sve općine i gradovi s područja županije.

“Nezaposlene osobe uključene u projekt dobit će priliku usavršavanja u zanimanjima fasader/fasaderka, knjigovođa/knjigovotkinja, konobar/konobarica, kozmetičar/kozmetičarka, njegovatelj,/njegovateljica, rukovatelj/rukovateljica građevinskim strojevima, tesar/tesarica, te zidar/zidarica. Tu su i kreativne radionice crtanja i slikanja, etno radionice tradicijskog veza, digitalne fotografije i radionica izrade nakita od žice i perli. Uz odabrane programe kandidati će proći i radionicu osnove informatike i radionice osnaživanja komunikacijskih vještina,” pojasnila je voditeljica projekta Irena Galić.

“Pozvao bih sve koji žele raditi da se prijave. U suradnji s općinama i gradovima bit će organizirani prekvalifikacije, a poznato je kako naši gospodarstvenici traže upravo ova zanimanja. Ponosan sam na sve suradnike i na našu Panoru, ali i na sve općine i gradove koji su partneri u projektu. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje realiziramo kako bi poboljšali zapošljavanje na našem području,” naglasio je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Provedba projekta započela je u rujnu ove godine i trajat će do svibnja 2020. godine. Zainteresirani kandidati mogu se javiti osobno u Županiju, Županijska 7 u Upravni odjel za društvene djelatnosti, u Centar za socijalnu skrb kojem pripadaju ili putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pri čemu evidencija na Zavodu nije uvjet za besplatnu prekvalifikaciju.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn