POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Potpora od 20 tisuća eura Franjevačkom samostanu Rama – Šćit

Datum objave: 07. 7. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gvardijan Franjevačkog samostana Rama – Šćit, fra Andrija Jozić, potpisali su u samostanu ugovor o financijskoj potpori kojim je osigurano dvadeset tisuća eura za izgradnju galerije i knjižnice u sklopu samostana. Sredstva su osigurana u sklopu programa pomoći Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

Na području Požeško-slavonske županije živi oko pet tisuća iseljenih Ramljaka i njihovih potomaka. “Ramljaci su velik dio naše zajednice koji su svojim radom i vrijednostima tu zajednicu i oplemenili. Iz tog razloga i zato što Požeško-slavonska županija u suradnji sa svim jedinicama lokalne samouprave u okviru proračuna ima predviđena mala sredstva koja su namijenjena za programe Hrvata izvan Republike Hrvatske, ovdje smo u Rami. Početkom ove godine potpisali smo ugovor s Hrvatskim nacionalnim vijećem u Republici Srbiji i njima smo dodijelili dvadeset tisuća eura za njihove programe i projekte.”rekla je županica Jozić.

Uz Požeško-slavonsku županiju, u potpori sudjeluje svih pet gradova i općina s područja županije pa su tako potpisu ugovora prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Požeško-slavonske županije i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević te predsjednica Ramske zajednice Požega, Ivana Ivanika.

TEKST: S. P.                FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn