POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Potpisani ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja o sufinanciranju projekata

Datum objave: 08. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jučer je u Vukovaru uručio 170 ugovora vrijedna oko 125 milijuna za različite europske i nacionalne projekte koji se provode na području pet slavonskih županija.

Riječ o ugovorima za sufinanciranje europskih projekata koji se dodjeljuju iz Programa vrijednog oko 300 milijuna kuna.  Preko 100 milijuna kuna iz tog Programa otišlo je u pet slavonskih županija što je, kako je pojasnio ministar, pokazatelj da se europska sredstva dobro povlače.

Ugovori koji su potpisani za Požeško-slavonsku županiju vezani su uz energetske obnove. To su: energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Požega, energetska obnova zagrade športsko-rekreacijskog centra Buk, energetska obnova zgrade Društvenog doma Blacko, energetska obnova zgrade športsko-rekreacijskog centra Kuzmica, energetska obnova zgrade Centra hrvatskih branitelja u Pleternici, energetska obnova zgrade Društvenog doma Bilice, energetska obnova zgrade Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, energetska obnova zgrade Opće županijske bolnice Požega, energetska obnova zgrade lokalne uprave općine Čaglin, energetska obnova zgrade društvenog doma Sapna, energetska obnova Društvenog doma Oljasi, Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Velikoj, energetska obnova zgrade Osnovne škole ”Mladost” Jakšić, energetska obnova zgrade Područne škole Badljevina, energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani, energetska obnova zgrade Područne škole Ruševo u općini Čaglin, energetska obnova zgrade Područne škole Podgorje u Vetovu, energetska obnova zgrade osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici.

Na potpisivanju Ugovora ispred Požeško-slavonske županije prisustvovao je zamjenik župana Željko Jakopović. „Zamjenik župana Željko Jakopović potpisao je ugovor za obnovu osnovne škole Fra Kaje Adžića, a ja pet ugovora za obnove javnih zgrada u gradu Pleternici. Radi se o projektima koji su već odobreni za financiranje iz EU fondova u visini od 55-85 posto troškova, a ova dodatna sredstva dodijeljena su nam kao sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Pleternici ostaje vrlo mali postotak financiranja sredstvima iz naših proračuna. Fond sufinanciranja velika je pomoć općinama, gradovima i županijama u provedbi EU projekata, a posebice nama koji u ovom trenutku provodimo 22 projekta financirana iz EU.“naglasila je gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić. Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije za projekt “Zajedno do razvoja 2” dobio je 2,5 milijuna kuna.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn