POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Potpisani ugovori o desetogodišnjem zakupu lovišta

Datum objave: 30. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – U Županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o desetogodišnjem zakupu zajedničkih lovišta na području županije. Nove ugovore o zakupu 24 lovišta na potpisali su lovoovlaštenici sa županom Alojzom Tomaševićem.

U lovačkim društvima na području županije djeluje oko 1,300 lovaca koji bi, današnjim potpisima njihovih predstavnika na ugovore, trebali na način dobrog gospodara skrbiti o preko 100 tisuća hektara površina. Lovačka društva su, prema riječima višeg referenta za lovstvo u Požeško-slavonskoj županiji Branka Grgića, morala podnijeti zahtjev za produljenje ugovora o zakupu, nakon čega su resorna ministarstva pravosuđa i poljoprivrede dala suglasnost kako bi se stekli uvjeti za potpisivanje ugovora.

nn

“Danas je naš lovački dan, dan koji smo dugo čekali s određenom strepnjom i iščekivanjem bojeći se da će doći do određenih zakonskih promjena,” naglasio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović. “Kako je važeći zakon o lovstvu dao smjernice da sva društva koja su dobro gospodarila s povjerenim lovištima mogu produžiti zakup na deset godina, osobno sam prezadovoljan budući da smo mi jedni savez od njih 21 u Republici Hrvatskoj u kojem niti jedno lovište do sada nije oduzeto.Nadam se da tako biti i dalje,” rekao je Vujnović.Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, izrazio je zadovoljstvo i ponos današnjim činom.

nnn

“Zalagao sam se od prvog dana da zakupnine mogu dobiti lovačka društva koja se iskažu u metodi dobrog gospodara što daje jamstvo kako ćete biti takvi i u razdoblju od deset godina koje slijedi. Stoga vam se zahvaljujem na postignućima i čestitam na ovom postignuću gdje ćemo zajedno raditi na tome da prije svega, lovni turizma dobije jednu višu razinu,” naglasio je župan Tomašević.Župan je dodao kako će Županija financirati izradu lovno-gospodarske osnove za sva lovačka društva, što je i njihova zakonska obveza.

nnnn

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn