POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Potpisan ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata koji se školuju u Osijeku

Datum objave: 22. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević danas je s predstavnicima autobusnog prijevoznika Arriva Požega potpisao ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata koji se školuju u Osijeku. Besplatan prijevoz osiguran je za oko 70 učenika i studenata, a Županija će za ovaj projekt izdvojiti mjesečno 10 tisuća kuna, odnosno godišnje oko 100 tisuća kuna.

Nakon uspješnog projekta besplatnog prijevoza za učenike i studente koji se školuju u Zagrebu, a koji traje od 2018. godine, Županija je od danas tu pogodnost omogućila i studentima i učenicima koji putuju u Osijek.
“Ponosan sam na danas potpisan dokument. Idemo u realizaciju projekta kojeg smo obećali prošle godine, a riječ je o tome da se omogući studentima i učenicima s prostora Požeško-slavonske županije odlazak u grad Osijek po modelu koji smo prije tri godine realizirali s Hrvatskim željeznicama za odlazak u Zagreb. Ovo je važno i za mlade i za njihove roditelje, jer tako omogućavamo materijalnu potporu obitelji na tjednoj, odnosno, na mjesečnoj bazi.” rekao je župan Aojz Tomašević.

“Posebno mi je drago da ovaj projekt, kojeg smo osmislili prije tri godine, sada ima i novu dimenziju i višestruki značaj. Mladi će lakše dolaziti kući vikendom, roditeljima će biti lakše, a vjerujem da će se mnogi i lakše odlučiti za studiranja i stjecanje novih iskustava i znanja,” dodao je župan Tomašević.

“Drago mi je što smo uspjeli sa Županijom realizirati ovaj projekt te potpisivanje ugovora kako bi omogućili našim studentima i učenicima besplatno putovanje prema Osijeku. Mislim da će to upravo njima koji imaju dovoljno briga i oko učenja i studiranja te njihovim roditeljima značiti određeno financijsko rasterećenje,” rekao je direktor tvrtke Arriva Požega Saša Ilić uz zahvalu Županiji na ukazanom povjerenju.

Za ovaj model koji kreće od 29. siječnja 2021. godine, trenutno je zainteresirano oko 70 učenika i studenata. Već od danas, 22. siječnja oni se mogu javiti u pisarnicu Požeško-slavonske županije gdje će dobiti potvrdu s kojom će u tvrtki Arriva izvaditi svoju iskaznicu za besplatno putovanje. Dokumenti potrebni za prijavu za studente i učenike su : Kopija osobne iskaznice, Potvrda o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici) i OIB. Prijaviti se može u pisarnicu Požeško – slavonske županije, Županijska 7.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn