POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Potpisan ugovor o energetskoj obnovi vanjske ovojnice ZJZ PSŽ

Datum objave: 24. 11. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije održano je potpisivanje ugovora za Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije”, vrijedan gotovo 850 tisuća kuna.

Riječ je o projektu koji je financiran iz Javnog natječaja za energetsku obnovu kulturne baštine.Ukupno prihvatljivi troškovi na ovom projektu su 847.243 tisuće kuna, od toga su bespovratna sredstva oko 340 tisuća kuna, dok će ostali dio sredstava osigurati Županija.

“Same aktivnosti su energetska obnova pročelja, odnosno jednog dijela zgrade koji koristi Zavod za javno zdravstvo, a u vlasništvu je same ŽUpanije. Riječ je o toplinskoj izolaciji, fasadi na tom dijelu zgrade i zamijeni stolarije.” upoznala je ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Senka Horvat.

“Zahvaljuem županici što je dala podršku Zavodu kako bi se ova zgrada energetski obnovila.Kada je riječ o toplinskoj energiji zgrada će iz razreda D preći u razred C, a vezano uz primarnu energiju iz razreda B u A+. Uštede toplinske energije će biti 55 posto, a primarne 33 posto i smanjenje emisije ugljičnog dioksida bit će smanjeno za 37,43 posto.Tu su dakle značajne uštede, a i sam rad djeltnicima će zbog poboljšanih uvjeta biti ugodniji,” rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević.

Uz županicu Antoniju Jozić ugovor su potpisale Anka Šutalo, direktorica tvrtke “promet građenje” koja je izvođač radova te Erna Gavrilović, direktorica tvrtke “Erkon” koja će obavljati poslove nadzora. Završetak radova očekuje do kraja srpnja 2023. godine, a završetak cijelog projekta do kraja 2023.godine,

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn