POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Podjela računala osnovnim školama

Datum objave: 21. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Maloj županijskoj vijećnici danas je izvršena podjela 68 računala osnovnim školama čiji je osnivač Požeško-slavonska županija. Svoje učionice informatički će opremiti 11 osnovnih škola s područja županije.

Ova računala samo su dio novih ulaganja u obrazovni sustav, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Namjera nam je podići kvalitetu radnih uvjeta u svim školama. U tom smjeru kroz protekle dvije-tri godine obnovili smo škole u smislu energetske učinkovitosti, a s ovim računalima želimo podići kvalitetu obrazovnog procesa. Na ovaj način radit ćemo i u budućnosti, sukladno potrebama i iskazanim zahtjevima ravnatelja i škola, te uz potporu Ministarstva znanosti,” naglasio je između ostalog župan Tomašević.

Računala su visoke tehnologije, opremljena svim oblicima komunikacija, uz eko smanjenu potrošnju struje te nečujne ventilatore pogodne za tihi rad u učionici s velikim brojem računala.

“Uz to, malih su dimenzija kako ne bi zauzimali korisni prostor, a kapacitet pohrane podataka je velik i u edukacijske svrhe, praktički, nema ograničenja. Sustav je potpuno usklađen s hrvatskim jezikom i preporukama za korištenje visokokvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja,” pojasnila je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić Pojer.

U ime škola na vrijednoj donaciji zahvalio je ravnatelj škole “Mladost” u Jakšiću Boško Obradović. “Zahvaljujem županu i njegovim suradnicima koji su shvatili da je potreba ulaganja u škole u ovom smjeru. Informatizacija nas čeka u budućnosti, neke škole poput naše ove su godine u eksperimentalnom programu, a nagodinu to obuhvaća sve škole,” rekao je Obradović.

“Informatika se uvodi kao izborni predmet već od prvog razreda i ova donacija je od velikog značaja svim školama, za sve učenike, već od najnižih razreda, posebice ako znamo da neke škole nisu ulagale u tom smjeru. Ovo je pomoć svima nama,” dodao je Obradović.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn