POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Održana završna konferencija projekta “Obrok za 5 – faza III”

Datum objave: 17. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Danas je održana završna konferencija projekta „Obrok za 5 – faza III“ čiji je nositelj Požeško-slavonska županija, a partneri Grad Požega s tri gradske osnovne škole, Katolička osnovna škola u Požegi te 11 osnovnih škola kojima je osnivač Županija. Vrijednost projekta je 955.287,64 kune, a cilj je podjela hrane u školama djeci koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Požeško-slavonska županija kao osnivač škola uspješno je aplicirala projekt „Obrok za 5 – faza III“ na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (2018./2019.)“, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Projekt se provodi od početka školske godine pa do 30 lipnja 2019. godine, a sredsta su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Cilj projekta je ublažavanje nagorih oblika dječjeg siromaštva, a ciljne skupine su oko 960 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u svih 15 osnovnih škola s područja naše županije,” pojasnila je pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić.

Projekt provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti uz tehničku podršku Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ PANORA d.o.o i u suradnji s Gradom Požegom. Ispred Grada Požege zadovoljstvo što projekt ide u narednu fazu izrazio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

“Osjećaji su podijeljeni – drago nam je što ćemo tako pomoći najpotrebitijima, no s druge strane, žalosni smo što takvih još uvijek ima i što još uvijek postoje obitelji kojima je i ova forma pomoći potrebna. Zahvaljujemo Panori na uspješnom radu i drago nam je da Grad Požega kao partner sudjeluje i dalje, ” rekao je Troha.

Pomoćnik ravnateljice RKR Panora Anton Devčić naglasio je kako su u Panori podjednako bitni i oni razvojni projekti koji vrijede puni više eura i koji doprinose  puno široj društvenoj zajednici  ali i ovakvi  projekti koji doprinose ciljanim skupinama.

“Ovaj projekt je iz Europskog fonda pomoći za najpotrebitije i za iduću školsku godinu uskoro će biti raspisana i IV. Faza ovog projekta. Ponovno ćemo se prijaviti uz nadu da ćemo opet povući potrebna sredstva,” zaključio je Devčić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn