POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Održan sastanak o provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Datum objave: 12. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije održan je sastanak na temu Zakona o poljoprivrednom zemljištu, sazvan nakon dogovora s dužnosnicima Ministarstva poljoprivrede da bi razmotrili problematiku provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kako kod donošenja Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, tako i kod utvrđivanja i provedbe natječajnih postupaka.

Sastanak i radionicu su vodile Silvija Runje i Snježana Kraml, iz Ministarstva poljoprivrede, a prisutni su bili i zamjenik župana Željko Jakopović, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac te djelatnici općina i gradova u sektorima poljoprivrede.
Također uz već navedenu temu sastanka, druga tema bila je prezentacija Fakulteta agrobiotehničkih znanosti „Kurikulum za poljoprivrednog redara“. Prezentacija fakulteta o edukaciji za poljoprivredne redare kojom stječu kompetenciju za sve zahtjevnije poslove u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, a u njemu su o obveze JLS s tim u vezi, prezentaciju je vodio Danijel Jug.

U sklopu sastanka najavljena je i mogućnost sudjelovanja na najvećem poljoprivrednom Europskom kongresu koje se održava od 05.-07. listopada 2020. godine u Šibeniku. Hrvatska će u listopadu 2020. godine biti domaćin Kongresa europskih poljoprivrednika organizacije Copa i Cogeca koji se tradicionalno održava svake dvije godine u drugoj državi članici Europske unije. Kongres okuplja 400 uzornih poljoprivrednih proizvođača te će to biti mjesto povezivanja, ali i razmjene informacija o novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici 2021.-2027. i izradi strateških planova.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn