POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Od 1. siječnja Županija preuzima poslove državne uprave

Datum objave: 23. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Od 1. siječnja 2020. godine, Županija će preuzeti poslove ureda državne uprave te službenike ureda. Naime, Vlada Republike Hrvatske donijela je zakonski okvir kojim će županije preuzeti poslove ureda državne uprave, čime će dobiti priliku izravno odgovarati na potrebe građana te im omogućiti bržu i efikasniju uslugu, najavio je na konferenciji za novinare požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Objedinjavanjem i samostalnim izvršenjem aktivnosti unutar različitih resora županije će moći značajnije participirati u vlastitoj lokalnoj zajednici te građanima i poduzetnicima omogućiti rješavanje brojnih predmeta na jednom mjestu, naglasio je župan Tomašević. “Od 2010. godine došlo do podjele i drugačije organizacije na razini Republike Hrvatske te su podijeljeni poslovi županije i formirani su uredi državne uprave. No, zbog bolje kvalitete usluga koje se moraju pružiti građanima ukazala se potreba za objedinjavanjem ali na jedan novi način. S Vladom Republike Hrvatske župani su 16. prosinca potpisali sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave i to upravo zbog ostvarivanja kvalitetnijeg servisa za građane koji će brojne zahtjeve i predmete sada rješavati na jednom mjestu i u što kraćem roku,” rekao je župan Tomašević.

Županija preuzima niz novih obveza od izdavanja dozvola za obrtnike i poljoprivrednike do matičara i matičnog sustava. Uz postojećih šest upravnih odjela početkom iduće godine dodat će još jedan upravni odjel koji će sadržavati poslove državne uprave, no neki od djelatnika će biti dodani u postojeće upravne odjele ovisno o svome dosadašnjem radu. Upravne odjele formirat ćemo na način da nećemo proširivati upravne odjele, nego formiranjem odsjeka unutar upravnih odjela stvorit ćemo jednu nižu razinu, kako bi jednostavnije i ekspeditivnije, ali i neposrednije upravo prema korisnicima, rješavali probleme koji budu aktualni.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn