POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Datum objave: 21. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije 22. rujna 2023., u vremenu od 10,00-11,00 sati održat će javnu akciju u Pješačkoj zoni (ispred zgrade Općinskog suda u Požegi), na kojoj će građanima pružiti informacije o sustavu zaštite i podrške ženama žrtvama nasilja.

Dana 22. rujna 1999.g., na Općinskom sudu u Zagrebu, tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio je svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Hrvatski sabor 2004.g. proglasio je 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na smrtno stradale žrtve.

Cilj obilježavanja ovoga dana jest senzibiliziranje društva s problematikom nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ne smije ignorirati i tolerirati.

Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije provest će 22. rujna 2023.g., u vremenu od 10,00-11,00 sati javnu akciju postavljanjem štanda u pješačkoj zoni grada Požege (ispred zgrade Općinskog suda u Požegi), na kojemu će građanima učiniti dostupnima informacije o sustavu zaštite i podrške ženama žrtvama nasilja.

“Povezivanje resora i organizacija civilnog društva u sustav koji će djelotvorno štititi prava svih na dostojanstven život, život bez nasilja, koji će djelovati preventivno na pojavu nasilja i njegovih posljedica te promovirati nultu toleranciju na nasilje, zadaća je svih nas jer nasilje je društveni problem,” poručuju iz Županijskog tima.

TEKST: S. P.                FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn