POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva

Datum objave: 10. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, u Požeško-slavonskoj županiji bit će obilježen prigodnim javnozdravstvenim akcijama i predavanjima.

Međunarodni dan sestrinstva u Požegi bit će obilježen javnozdravstvenom akcijom koja će se održati u pješačkoj zoni, ispred zgrade Općinskog suda od 9.00 do 11.00 sati u petak 12. svibnja.

Medicinske sestre i tehničari svih županijskih zdravstvenih i zdravstveno-socijalnih ustanova ujedinjeni ispred: bolnice, doma zdravlja, zavoda za javno zdravstvo, zavoda za hitnu medicinu, ustanova za kućnu njegu, domova umirovljenika građane ĆE prigodno educirati o potrebi i važnosti zdravog načina života te ujedno promovirati i prezentirati svoj rad s posebnim osvrtom na važnost obrazovanja medicinskih sestara i tehničara. Tijekom javnozdravstvene akcije bit će moguće izmjeriti razinu glukoze u krvi i krvni tlak.

Slična prigodna aktivnost predviđena je i na području Grada Pakraca. Osim navedenog, dan ranije, 11. svibnja 2023. godine u predavaonici OŽB Požega bit će održano predavanje „Mentalno zdravlje i briga o sebi” s početkom u 14.00 sati.

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se diljem svijeta u znak sjećanja na dan rođenja Florence Nightingale (1820. – 1910.), engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva u svijetu. Njezinom inicijativom medicinske sestre postale su sastavni dio zdravstvenog i obrazovnog sustava, čime se ostvaruje profesionalni status ove struke.

TEKST: S. P.                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn