POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Ministar hrvatskih branitelja na sastanku sa županom

Datum objave: 22. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministar branitelja Tomo Medved i požeško-slavonski župan danas su održali radni sastanak na nekoliko tema između kojih je i Centar palijativne skrbi za hrvatske branitelje. U pripremi je akt između Ministarstva Hrvatskih branitelja i Požeško-slavonske županije uz potporu Vlade Republike Hrvatske o osnivanju palijativne skrbi za hrvatske branitelje, rečeno je na sastanku održanom u Županiji.

“Iznimna mi je čast što je Ministar danas u našoj županiji i u gradu Požegi. Razgovarali smo o nekoliko važnih tema, no trenutno radimo na tome da se omogući palijativna skrb za hrvatske branitelje, već smo pokrenuli sustav jer to je jedna od obveza i županije, ali i mene kao branitelja i generala. Želimo pomoći ljudima koji su možda oboljeli te da im taj dio života učinimo ugodnijim, samim time na taj način dajemo i potporu obitelji. U razgovoru sa ravnateljicom bolnice u Pakracu, koja je ujedno i bolnica hrvatskih branitelja, pokrenuli smo dogovor te ćemo zajednički potpisati sporazum i o uređenju prostora. Trenutno je najvažnije da pronađemo prostor sa onim brojem ležaja koji su bitni u situacijama kao što su operacije, da taj hrvatski branitelj ima svoje mjesto jer to je dug i obveza koju ćemo učiniti,” rekao je župan Alojz Tomašević.

Tema današnjeg sastanka bio je i prostor u gradu Požegi koji će služiti za rad udruga hrvatskih branitelja, kao i Dom hrvatskih branitelja. “Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje u Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi.Zahvaljujem na gostoprimstvu generalu i županu Alojzu Tomaševiću.Jedan od prioriteta u radu Ministarstva hrvatskih branitelja u okviru naših redovnih zakonom propisanih nadležnosti je osmišljavati mjere i aktivnosti kako bi smo našim hrvatskih braniteljima i članovima njihovih obitelji omogućili odgovarajući odnos i potrebitu skrb za one najranjivije.Stoga mi je drago da sam danas sa županom dogovorio osnivanje Centra za palijativnu skrb u gradu Pakracu, gradu heroju. Ministarstvo je prije godinu dana započelo taj program, s naglasakom kako se ne radi o nikakvom paralelnom sustavu jer Ministarstvo zdravstva ima program palijativne skrbi. Mi podupiremo taj program, ali s posebnim usmjerenjem prema potrebama hrvatskih branitelja. U idućih nekoliko dana potpisat ćemo sporazum o osnivanju Centra, ali na tome nećemo stati te ćemo nastaviti širiti mrežu i na sam grad Požegu, u skladu s prijedlozima koje će župan iznijeti sa svojim službenicima. Sve s ciljem kako bismo bili što dostupniji mjestu prebivališta naših hrvatskih branitelja,”rekao je Ministar branitelja Tomo Medved.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn