POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije

Datum objave: 18. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županija raspisala je javni poziv kojim poziva fizičke i pravne osobe da dostave svoje prijedloge za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije. Prijedloge u pisanom obliku treba dostaviti najkasnije do 15. veljače 2019. godine.

Nagrade Požeško-slavonske županije su: Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada i Povelja zahvalnosti Požeško-slavonske županije. Nagrade Požeško-slavonske županije su javna priznanja koja Požeško-slavonska županija dodjeljuje za značajna postignuća i doprinos razvitku i ugledu Požeško-slavonske županije na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja, tehničke kulture, tjelesne kulture, športa, prostornog uređenja i zaštite okolišta te drugih područja društvenog života.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima, djelatnim skupinama, tvrtkama, ustanovama, udrugama, vjerskim zajednicama i drugim pravnim subjektima za osobit doprinos i rezultate postignute u prethodnoj godini, a koji žive ili djeluju na području Požeško-slavonske županije.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima čiji je stvaralački put zaokružen te za njihovu cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značaja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro Požeško-slavonske županije. Nagrada se ne može dodijeliti državnim, županijskim, gradskim i općinskim družnosnicima za ostvarenja postignuta na tim dužnostima dok tu dužnost obnašaju.

Povelja zahvalnosti Požeško-slavonske županije dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama, za zapažene aktivnosti u promicanju ugleda Županije, te naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za Županiju

Prijedlog za dodjelu nagrada mora sadržavati za pojedince životopis kandidata, tijek njegova rada, posebne uspjehe sa stručnim ocjenama te temeljito obrazloženje. Za ustanove, tvrtke i udruge mora sadržavati osnovne podatke, sadržaj djelovanja i rezultate te temeljito obrazloženje sa stručnim i drugim ocjenama.

Ako pojedini prijedlog za dodjelu nagrade nije potpun ili ne sadrži dovoljno elemenata
za odlučivanje, Odbor može od predlagača zatražiti dopunu prijedloga.

Prilikom ocjenjivanja vrijednosti postignuća kandidata predloženih za nagrade cijenit će se:
– da su rezultati najbolji na području Požeško-slavonske županije, a nadprosječni u odnosu na istovrsne na državnoj razini
– da su rezultati plod zalaganja članova organizacije ili pojedinca, a ne posebno povoljnog položaja uvjetovanog drugim čimbenicima
– da ostvareni rezultati pridonose razvitku grane djelatnosti i općem napretku sredine u kojoj su ostvareni te Požeško-slavonskoj županiji u cjelini.

Nagrade će biti dodjeljene na svečanoj sjednici Požeško-slavonske županije u povodu Dana županije. Prijedloge u pisanom obliku treba dostaviti najkasnije do 15. veljače 2019. godine na adresu:
Požeško-slavonska županija
TAJNIŠTVO
Odbor za dodjelu županijskih nagrada
Županijska 7
34 000 Požega

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn