POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Državni prvak u oranju na prijemu kod župana

Datum objave: 30. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević primio je državnog prvaka u natjecanju u oranju Miroslava Bartolovića, koji će sa Zrinkom Miličićem iz Osječko-baranjske županije predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju u Rusiji. Sa šampionom Bartolovićem na prijemu su bili i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te predsjednik županijske Udruge orača Branko Pilaš.

Miroslav Bartolović državni je pobjednik u kategoriji oranja plugom ravnjakom, a Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije u kategoriji oranja plugom premetnjakom. Oni će predstavljati Hrvatsku na 67. Svjetskom oračkom natjecanju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji, u Sank Peterburgu. Na šampionskom rezultatu Miroslavu je čestitao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te mu obećao i punu podršku u pripremi za Svjetsko natjecanje, ali i u povezivanju s Poljoprivredno-prehrambenom školom.

“Veliko je to umijeće postići takav rezultat. Siguran sam da se nećete zaustaviti na tome, uvjeren sam kako će to biti izvrsna promocija i naše županije. U dogovoru s Poljoprivredno-prehrambenom školom već ove jeseni prikažete praktično “zimsku brazdu” jer očekujem da iduće godine na natjecanjima županijske i državne razine sudjeluje i ova naša škola. Vezano uz pripreme za Svjetsko natjecanje Županija će dati punu potporu, a spremni smo pomoći i pri nabavci pluga za buduća natjecanja koji će biti smješten u prostoru Poljoprivredne škole. Uvjeren sam da ćemo tako i županijsko natjecanje u oranju podići na jednu puno višu razinu,” rekao je župan Tomašević.

Miroslav Barotolović zahvalio je na podršci županu Tomaševiću i načelniku Općine Kaptol Mili Pavičiću. “Vrlo su važni treninzi koje smo kvalitetno odradili prije državnog natjecanja, ove godine iznajmili smo i specijalni plug kakav mi nemamo pa uspjeh nije izostao. Nadam se kako će ovo biti poticaj da potaknemo i druge orače na sudjelovanje u ovakvim natjecanjima,” rekao je Bartolović dodajući kako je upravo on svojevremeno na natjecanju uspješno predstavljao i Poljoprivredno-prehrambenu školu.

Branko Pilaš predsjednik Udruge orača Požeško-slavonske županije naglasio je važnost nabavke pluga za natjecanje koji će dati novi zamah u organizaciji te i sličnih manifestacija, a s ciljem promoviranja ponajprije kvalitetnog oranja i pravilnog pristupa obradi poljoprivrednih površina.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn