POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Adaptacije zgrade županijskog arhiva

Datum objave: 07. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu županijske palače koja je već doživjela rekonstrukciju, u tijeku su radovi uređenja  dvorišne zgrade u kojoj se nalazi arhivska građa i dokumenti vezani uz rad Županije. Vrijednost radova je oko 480 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni do kraja listopada.

“Naša postojeće arhiva je vrlo kvalitetno i dobro složena, prema pravilima struke, ali prostor gdje se nalazi arhiva ne pruža prave uvjete. Odlučili smo se stoga na uređenje i rekonstrukciju jer arhivska građa zahtijeva postojanost vlage i temperature, a neke prostorije u ovoj zgradi prokišnjavale su i bile neprimjerene za korištenje,” pojasnio je župan Alojz Tomašević.

Do sada je uređeno krovište, a u nastavku se uređuju zidovi, postavljaju nove instalacije i uvid centralno grijanje. “Radi se o 200 metara kvadratnih prostora, vrijednost svih radova je 480 tisuća kuna, a planiramo nabaviti i novu opremu te namještaj,” dodao je župan. Izvođač radova je Konstrukt Požega d.o.o., a radovi obuhvaćaju dvije faze – prva faza je zamjena, odnosno uređenje krovišta dok su u drugoj predviđeni hidro-izolacijski radovi, grijanje te postavljanje elektro instalacija i stolarije.

TEKST: S.P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn