POŽEŠKO RADNO LJETO – Od manjih zahvata do kapitalnih projekata, na požeškim radilišta nema ljetnog odmora

Datum objave: 12. 6. 2014. | Kategorija: Društvo

IMG_4467

POŽEGA-  Gradonačelnik Požege Vedran Nefereović  danas je  sa suradnicima posjetio  značajnija radilišta na području grada. Uz Sportsko-rekreacijski centar koji već poprima željeni izgled te opsežne radove na odvodnji i kanalizaciji u ulici Pavla Radića, novinarima je predstavljena i lokacija novog Dječjeg vrtića na Prauljama.

Idejno rješenje za novi Dječji vrtić već je prezentirano, a projektna dokumentacija bit će gotova do prosinca ove godine,” naglasio je gradonačelnik Neferović.
“Sadašnji vrtić Pod gradom doista ne zadovoljava potrebe stoga je novi dječji vrtić  primarna potreba u gradu, imamo nove standarde i želimo taj vrtić napraviti primjereno vremenu sa svim standardima koji su potrebni. U sklopu tog projekta predviđen je i mali bazen za djecu  12 x 6 metara koji će koristiti sva gradska djeca vrtićke dobi.. Ova lokacija, unatoč raznim prigovorima, nije predaleko od centra grada, prometno je pristupačna, a prostor  je doista velik, miran i primjeren za sve ono što je ovdje potrebno,” naglasio je gradonačelnik Neferović. Na parceli  veličine 22 tisuće kvadrata, oko 6 tisuća kvadrata je građevinski dio namjenjen izgradnji vrtića sa  svim sadržajima među kojima je i bazen, a ostali prostor planiran je za izgradnju dječjih igrališta i četiri gradilišta koja su u vlasništvu grada i u budućnosti su spremna za prodaju.
IMG_4459
U  jednoj od najdužih ulica u Požegi, ulici Pavla Radića Tekija d.o.o.  ovih je dana nastavila radove na izgradnji kanalizacije do Novog Štitnjaka, u vrijednosti tri milijuna kuna a koji su započeti  još 2012. godine.
“Tu su dvije precrpne stanice, 3,7 kilometara je dužina gravitacijskog i tlačnog voda, završenost je oko 40 posto, a većinu radova se nadamo završiti do kraja  ove godine. Ukupna vrijednost je oko tri milijuna kuna i  financiranje su u početku ambiciozno pokrenule Hrvatske vode no na kraju se njihovo sudjelovanje smanjilo, a sada najviše financira grad Požega, odnosno Tekija sa sredstvima naknade za razvoj” naglasio je direktor Tekije Ante Kolić dodajući da se očekuje oko 300 potrošača kojima će na ovaj način biti trajno riješen veliki dugogodišnji problem. Vrlo uskoro Tekija će nastaviti i radove u Alagincima u vrijednosti 350 tisuća kuna, a u fazi projektiranja su i naselja Nova Lipa, Stara Lipa, Bakovci, Kunovci, Krivaj i Toranj čime bi pokrivenost kanalizacijskom mrežmo na području grada Požege bila 98 posto.

IMG_4463

I na  Sportsko – rekreacijskom centru radovi su u punom jeku, a očekuje se kako će biti gotovi u srpnju ove godine. ” Uz igralište s umjetnom travom dimenzija 60×40 metara prilagođeno za potrebe svih klubova, košarkaško i mini košarkaško igralište, dječje igralište, dva rukometna igrališta, boćalište i sprave za vježbanje na otvorenom  na Rekreacijskom centru bit će i uređeno parkiralište te postavljena ograda, a njime će upravljati Ustanova za sport,” rekao je Neferović.
“U ovom razodoblju  korisno smo iskoristili vrijeme po pitanju projekata.  Poznato je da smo potpisali ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja za Sportsko – rekreacijski centar u vrijednosti  milijun i pol kuna, iako su neki rekli da je riječ o diletantskom projektu. Naš odjel za Europske integracije prijavio je dva projekta, i  jedan projekt “Menadžer lokalnog razvoja”,  već znamo da je odobren  u visini 150 tisuća eura gdje će biti uposlena i jedna osoba. Krajem prošle godine prijavili smo dvoranu u školi  “Dobriše Cesarića”  i obnovu Gradskog  muzeja, određeni dio turističke infrastrukture prijavili smo putem Ministarstva turizma i doista smo maksimalno iskoristili vrijeme. U suradnji s Fondom  za zaštitu okoliša očekujemo ovih dana i  rezultate za obiteljske kuće koje smo također kandidirali,” naglasio je gradonačelnik Neferović uz napomenu kako postoje određene lokacije i  problemi koje je aktualna vlast samo naslijedila, poput lokacije za izgradnju t.z.v. “nove tržnice” u Cvjetnoj ulici, no  vrlo uskoro izaći će u javnost s činjenicama kako bi i građanima pojasnili o čemu je riječ.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn