POŽEŠKO ODMARALIŠTE U BAŠKOJ – Stižu najljepše razglednice u vidu dječjih osmijeha

Datum objave: 14. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Jučer su na ljetovanje otputovala 22 osnovnoškolaca s područja županije u odmaralište u Baški na otoku Krku.Podsjetimo, na prijedlog gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića, Požeško-slavonska županija, gradovi i općine krenuli su u zajedničku realizaciju inicijative kojom je omogućeno ljetovanje u požeškom odmaralištu za po troje djece slabijeg imovinskog statusa iz drugih gradova i općina županije.

Grad Požega kao vlasnik odmarališta osnovnoškolcima je osigurao termin uz prijevoz do odredišta, dok Požeško-slavonska županija, gradovi i općine zajednički sufinanciraju troškove boravka. Za dodatnu ugodnost prilikom ljetovanja, županija je osigurala i džeparac od 50 eura svakome učeniku.

“Raduje me zajedništvo županije i jedinica lokalne samouprave u jednoj ovako toploj inicijativi. Uz ovakve simbolične akcije nama je dužnost skrbiti o našoj djeci svakoga dana gradeći adekvatne uvijete za njihovo odrastanje, ponovno ulažući zajedničke napore u cilju njihova što bezbrižnija djetinjstva,” rekla je županica Antonija Jozić.

Kako djeca s područja Pakraca i Lipika dugi niz godina ljetuju u dječjem odmaralištu „Cvrčak“ na Viru, na prijedlog gradonačelnika Lipika Vinka Kasane, Požeško-slavonska županija i gradovi Pakrac i Lipik su po istom modelu osigurali ljetovanje za po troje školaraca s područja njihovih gradova. Tako će i Vir, baš kao i Baška, biti ispunjeni veseljem i morskim uspomenama najmlađih žitelja Požeško-slavonske županije.

IZVOR. PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn