POŽEŠKO KULTURNO LJETO – Jazz koncert na otvorenom

Datum objave: 29. 6. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U utorak 30. lipnja od 20 sati u Atriju Kazališne kavane u Požegi u sklopu Požeškog kulturnog ljeta i organizaciji Turističke zajednice Grada Požege nastupit će Borna Šercar i ansambl Jazziana Croatica. Koncert je besplatan i održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Ansambl Jazziana Croatica pod vodstvom Borne Šercara već deset godina oduševljava publiku diljem Hrvatske i svijeta. Udaraljkaš Borna Šercar prije točno deset godina stvorio je najuspješniji hrvatski izvozni jazz proizvod. Neobičnim obradama hrvatskih tradicionalnih napjeva, ansambl Jazziana Croatica u suvremenom je ruhu predstavio hrvatsku kulturu diljem svijeta. Članovima toga sastava hrvatska glazbena baština nepresušno je vrelo inspiracije, jer su njihove izvedbe sve kreativnije i zanimljivije.

Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno jazza-a. Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Potvrda uspjeha te koncepcije brojni su nastupi diljem svijeta i nagrade (Porini, nagrada Franjo Dugan, nagrada HDS-a, itd.).

TEKST: S. P./ TZ GP           FOTO: TZ GP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn