POŽEŠKI SDP: Sve je srozano – od manifestacija do investicija, ali još 105 dana i bit će megdana!

Datum objave: 27. 1. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsjednik GO SDP-a Požega, Prim.dr.sc. Marijan Cesarik i član GO SDP-a Požega Bruno Horvat osvrnuli su se na nedavno održanu manifestaciju “Vincelovo u Požegi” , koja je, kako su istaknuli, samo vrh ledene sante srozavanja u Požegi – od turizma, kulture do sporta i  investicija.

Prema riječima Brune Horvata, jedna od najznačajnijih turističko gospodarskih manifestacija Vincelovo u Požegi uz projekt Zeleno plavo, u svom jubilarnom desetom izdanju bila je samo sjena prijašnjih, bez prepoznatljivosti i značenja. ” Uz veliki trud požeških obrtnika i njihovih gostiju koji su došli i ove godine možemo reći da su Grad Požega i Turistička zajednica Grada Požege izgubili kompas u cijeloj ovoj situaciji te su ovaj značajan projekt pretvorili u zabavu lokalnog karaktera koja nije bila zanimljiva Požežanima a o nekakvim gostima i turistima da ne pričamo,” naglasio je Bruno Horvat dodajući kako su razlozi tome brojni, ponajprije odabir lokacije.

2

“Kao prvo manifestaciju su preselili na glavni gradski Trg koji s organizacijskog i sanitarnog aspekta ne udovoljava događaju takvoga tipa uz naravno zatvaranje centralnog parkirališta. Od nekadašnje izuzetno bogate jadranske i kontinentalne eno gastro ponude ostala je samo sjena. Sve se je svelo na nekoliko riba i pokoju kobasicu i još neki proizvod što ne umanjuje zahvalu svima onima koji su došli i vrijedno odradili te ponudili svoje proizvode. Navedena eno gastro ponuda nije ni jedna četvrtina iste od prije nekoliko godina. Svi oni koji su došli na Trg Svetog Trojstva bili su neugodno iznenađeni činjenicom da umjesto da pogledaju prigodan kulturno umjetnički program jadranskih destinacija odnosno gostiju te našega područja mogli su vidjeti samo četiri Trenkova Pandura koji bezidejno hodaju jer organizator nije znao što s njima te jedan tamburaški sastav. Ostatak se sveo na protokolarno snimanje i slikanje i tu priča završava. Nažalost ova manifestacija se je srozala i nije više ni sjenka onoga što je trebala biti kao i velika većina ostalih događaja u gradu koji izgledaju više kao slučajno okupljanje nego ozbiljno organiziran događaj,” rekao je Horvat. Naglasio je kako SDP ima jasan i konkretan program razvoja turizma za Požeštinu 2017-2021 koji će uskoro prezentirati široj javnosti.

3

Da se samo radi o srozavanju turizma u Gradu Požegi, rekli bismo“ neka je sve zlo u tome“. No zlo je puno opsežnije, srozali su sve što je bilo moguće, naglasio je predsjednik GO SDP Požega Marijan Cesarik .”Srozane su investicije – jer se nije radilo ništa. Bazen i Trg Svete Terezije financirani su suludim kreditom kojeg je bolje je i ne spominjati- učinjena je ogromna šteta.Mi smo prije četiri godine osigurali sredstva za uređenje Trga Svete Terezije i to za 250-tu obljetnicu naše katedrale ali su sredstva uludo potrošena. Za bazen su već bila dogovorena određena sredstva od MZOS-a, zbog toga što smo neutemeljeno ostali bez stadiona, kao i zbog obveze tjelesnog odgoja za školu plivanja. Dio sredstava je bio dogovoren s Ministarstvom zdravlja kako bi se podigla kvaliteta liječenja bolesnika ali i radi unapređenja zdravlja građana Požege. Ne zaboravimo i da je Zdravko Ronko ishodovao da u Požegi budu ročnici i dočasnička škola. A ročnici i dočasnici moraju proći obuku plivanja pa su i iz ministarstva bili voljni uskočiti pri izgradnji natkrivenog bazena kako ih se ne bi moralo voziti u Bizovac gdje se i danas obavlja obuka plivanja. Umjesto lobiranja po ministarstvima, državnim tvrtkama, agencijama, EU fondovima oni su se odlučili za dokolicu na terasama, a tad je dovoljan i jedan poziv vlasnika birtije u „svoju banku“ i kredit je riješen. Bankari zadovoljno trljaju ruke. Za takav kredit nisu potrebna jamstva, jer za lokalnu samoupravu jamac je država, samo su nam uzeli dobru mjeru koja će nam itekako prisjesti,” naglasio je Cesarik.

Dodaje kako je srozavanje kulture u gradu posebna priča jer nema nikakve brige za baštinu, kulturno nasljeđe i tradiciju, a srozan je i sport jer, prema Cesarikovim riječima ,klubovi su prije dobivali 4,5 milijuna kuna za svoj rad, ovi znalci o sportu to prepoloviše – pola odvojiše za uhljebe u izmišljenoj ustanovi u sportu. “A sad nešto vedrije – još 105 dana i bit će megdana.” zaključio je predsjednik GO SDP Marijan Cesarik.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn