POŽEŠKI PRAVAŠI OTVORILI STRANAČKE PROSTORIJE – HSP dr. Ante Starčević: Preduvjet za snažnu hrvatsku državu jeste snažna hrvatska desnica koja štiti nacionalne interese

Datum objave: 03. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

N

POŽEGA – U društvu vodećih ljudi liste za 5.izbornu jedinicu, nositelja, dr.Tomislava Vlajnića, predsjednika glavnog stranačkog stana, te Darija Marenića, uspješnog novogradiškog poduzetnika, okupljeni oko križa u „kojem treba odgajati djecu i čuvati hrvatsku obitelj“, ali i nauka „oca domovine“, požeški su pravaši, predvođeni domaćinima- Draženom Muljevićem, predsjednikom Gradskog odbora HSP.dr. AS, te Miroslavom Penavom, predsjednikom ŽV stranke Požeško slavonske županije, otvorili stranačke prostorije. Mjesto je to koje će i nakon 11.rujna, biti mjesto okupljanja, prostor dobre volje, ali i dobrih ideja, mjesto za velike ljude koji su stvorili i izborili Hrvatsku, i koji su spremni čuvati Slavoniju i kućni prag.

Članovi Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević, jedine pravaške opcije koja kroz 25 godišnju povijest nacionalnog parlamentarizma, beskompromisno i dosljedno čuva izvorni nauk oca domovine, dr.Ante Starčevića, čuvajući istovremeno i ponos i obraz, na prijevremene parlamentarne izbore izlaze kao trenutno jedina istinska nacionalna desna opcija. “Bez snažne hrvatske desnice koja će znati čuvati hrvatske nacionalne interese, nema ni snažne hrvatske države. A, pravaški su interesi, prije svega, opstojnost hrvatske obitelji i odgoj djece koja će imati mogućnost ostati na vjekovnim slavonskim pragovima, žrtvujući se za domovinu, jer „ovdje nismo da bi se pitali što mi možemo dobiti, nego na koji način možemo doprinijeti Hrvatskoj. Osim toga, kako je govorio i utemeljitelj jedne od najstarijih nacionalnih parlamentarnih stranaka- „mi smo naš program, našu politiku izcrpili i složili iz prava, iz ćudi, iz duha, iz koristi, iz potrebe naroda hrvatskog, ter nije čudo što je sav narod za svoje. Jer, tko i sam sebe smatra za sužnje, taj se ne mari čuditi ako ga i drugi takovim zovu. Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji čiji će biti.“ A, upravo su naša opstojnost, naš obraz i ponos ono što pravaška opcija nudi,”istaknuo nositelj liste Domovinske koalicije za 5.izbornu jedinicu i predsjednik Glavnog stana, dr.Tomislav Vlajnić.

VLAJNIĆ

Sa izborima niti počinje niti završava povijest, dodao je Vlajnić.” Izbori su,tek prilika da ukažemo na ono dobro, ali i ono loše, da nagradimo, ali i kaznimo, postavljajući pitanje  čiji smo i čiju politiku vodimo, jer, čini se kako vodeće političke elite u svojim programima i svjetonazorima zaboravljaju i ostavštinu dr.Franje Tuđmana i dr.Ante Starčevića. Tu smo da ponudimo vlastito znanje i iskustvo koje imamo, ali i shvatimo kako će vrlo brzo doći trenutak kada ćemo morati udružiti sve desne opcije, jer evidentno je kako se dvije vodeće stranke godinama samo smjenjuju na domovini, ne radeći u interesu Hrvatske. HSP AS ne daje nerealna obećanja i ne obmanjuje birače, ali nudi rješenja. A, rješenja su mladi obrazovani stručnjaci kakve imamo i mogućnost koju nude europski fondovi i koje moramo iskoristiti. Osim toga, Europska unija je naše sredstvo, a ne naš cilj. Stoga, moramo preuzeti odgovornost i postati lokomotiva koja će u Europu povesti i ostale zemlje u regiji, ne dozvoljavajući Srbiji i Bosni i Hercegovini da se nameće kao lider“, zaključio je nositelj liste Domovinske koalicije za 5.izbornu jedinicu, dr.Tomislav Vlajnić, pozdravljajući tradicionalnim pravaškim pozdravom „Bog i Hrvati“.

MARENIĆ

Kako oporaviti posrnulo gospodarstvo, ulagati u nove tehnologije, ali i povezati ga s obrazovnim i znanstvenim institucijama, jer, samo je to jamstvo mirovina, ali i jamstvo budućnosti na ovim prostorima, zna Dario Marenić, drugi čovjek na listi, dobitnik nagrade „menadžer godine“, glavni gospodarski strateg HSP dr. Ante Starčević, uspješni dugogodišnji novogradiški poduzetnik, gospodarstvenik čija tvrtka „Elda“ izvozi diljem svijeta 99 posto svojih proizvoda. Znanje je to  i iskustvo utkano i u jedinstveni pravaški gospodarstveni program objedinjen pod nazivom „Hrvatska-prijatelj poduzetnika“, program koji bi trebao prije svega pojednostaviti poslovanje, ali i potaknuti poduzetničku klimu. Znajući kako je samo ulaganje u mlade dugoročno isplativa investicija, Dario Marenić planira cjelokupan iznos saborskih primanja uložiti u stipendije i pomoć pri osnivanju novih tvrtki ( staru up-ova).

Nudeći iskustvo i znanje svima onima koji imaju kvalitetnu poslovnu ideju, Dario Marenić je podsjetio i na brojna, uglavnom nelogična i nerealna izborna obećanja, svjestan kako su Hrvatskoj, ali prije svega Slavoniji, prije svega potrebna nova proizvodnja i zapošljavanja, ravnomjeran razvoj, vrednovanje i afirmacija znanja, poduzetnička klima, te pravedna naknada zaposlenicima. „Imamo program i uvjereni smo da ga možemo realizirati. Ciljevi su novo zapošljavanje i rast BDP-a, zaustavljanje i iseljavanje mladih, rast proizvodnje i opstanak sela“, zaključio je Dario Marenić, u duhu mudre Starčevićeve kako je „svaki sin domovine dužan služiti svom narodu primajući svako mjesto koje odgovara njegovoj sposobnosti i na kojemu može domovini dobro iskazati“.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB     FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn