POŽEŠKI PLESNI KREATORIJ – DanceOnNet: Radionica suvremenog plesa Endi Schrotter

Datum objave: 25. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” organizira edukativni progam – online plesne radionice vođene od strane eminentnih plesnih umjetnika i pedagoga. Nakon dvije uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak i Nike Lilek, treći u nizu je mladi plesni umjetnik Endi Schrotter koji će voditi radionicu suvremenog plesa “OUT OF THE BOX” putem zoom platforme.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Nakon dvije uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak i Nike Lilek, treći u nizu je mladi plesni umjetnik Endi Schrotter koji će voditi radionicu suvremenog plesa  “OUT OF THE BOX”. Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem i iskustvom, a održati će se putem zoom platforme
27. – 28. ožujka 2021.
(subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na www./ilijanaloncar.hr “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega se šalje link za sudjelovanje.
Link za prijavu https://ilijanaloncar.hr
Dodatne informacije na 098 884 057.

Endi Schrotter je plesač rodom iz Pakraca, a već 10 godina stacioniran u Zagrebu. Plesno školovanje započinje 2011. godine upisom u Srednju školu suvremenog plesa Ane Maletić. Iste godine sudjeluje u showu Supertalent (Nova Tv) kao plesač gdje u ukupnom poretku glasovima publike zauzima visoko četvrto mjesto. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja razvija izvođačko iskustvo na natjecanjima i festivalima gdje se ističe 1. mjesto na 54. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa za što ga je iste godine Agencija za odgoj i obrazovanje nagradila Oskarom znanja. 2016. godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje profesionalnog plesača. Tijekom studija usavršavao se na polju suvremenog plesa na satovima Frey Fausta, Milana Tomašika, Guy Nadera, Mateja Kejžara, Forniera Oritza, Magdalene Reiter, Petre Hrašćanec, Lureline Richards i mnogih drugih. Najrecentnije iskustvo mu je koautorski rad na duetu Indivude(t) koja se repertoarno izvodi u Zagrebačkom plesnom centru.

Online radionica “Out of the box” sastojala bi se od nekoliko klasičnih dijelova konvencionalne strukture plesnog sata. Počevši sa zagrijavanjem, osvijestit ćemo pokretljivost zglobova te aktivirati tijelo i kompletni core kako bi bilo spremno reagirati na sve moguće smjerove i akcije koje ono nudi. Dobro zagrijano, snažno i izdržljivo tijelo nudi izvanredne mogućnosti te je upravo to logika koja generira prvi dio sata. S ciljem da pri kraju sata savladamo duže plesne fraze, proći ćemo određene elemente sekvence zasebno kako bi dobili potpuno razumijevanje pokreta te ih u konačnici lakše povezali u cjelinu. Navedeni elementi, kao i svi ostali duži povezani materijali su nažalost ograničeni uskim mogućnostima prostora u kojemu će svaki pojedinac izvoditi, ali uzimamo u obzir imaginaciju koja nam nudi osjećaj kako je taj material primjenjivi za najveće svjetske plesne scene. Upravo tu leži svrha radionice – kako u malom prostoru pristupiti pokretu do krajnjih mogućnosti. Ako je limitacija princip postavljanja granica, u ovom slučaju granica prostora, gdje je ono gdje granice ne postoje?U tijelu?U pokretu?U izražajnosti? Kako u specifičnoj situaciji razmišljati ‘van kutije’ ,odnosno van ograničenja? Svaka individua do kraja radionice trebala bi naći odgovor za sebe.

TEKST: S. P.       FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn