POŽEŠKI PLESNI KREATORIJ – 6. DanceOnNet radionica: Nastasja Štefanić i “Spiral fluidity u malo kvadrata”

Datum objave: 12. 5. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij” u sklopu DanceOnNet  projekta uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Šesta u nizu umjetnica je Nastasja Štefanić koja će putem zoom platforme voditi radionicu naziva ” Spiral fluidity u malo kvadrata”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij” u sklopu DanceOnNet  projekta uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Nakon Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera, Eme Janković i Aleksandre Janeve Imfeld, šesta u nizu umjetnica je Nastasja Štefanić koja će putem zoom platforme voditi radionicu naziva ” Spiral fluidity u malo kvadrata”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je svima, glumcima, plesačima, drugim umjetnicima, s predznanjem ili bez, a održati će se putem zoom platforme 15. – 16. svibnja 2021. (subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.

Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom se šalje link za sudjelovanje. Dodatne informacije na 098 884 057.

Nastasja Štefanić profesionalna je plesačica, glazbenica, koreografkinja, te glazbeni i plesni pedagog. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Spada i u prvu generaciju studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa.

Osim što se bavi autorskim radom, Nastasja redovito surađuje s domaćim i stranim plesnim umjetnicima kao što su Zrinka Šimičić Mihanović,  Petra Hrašćanec i Saša Boži, Jasna L.Vinovrški, Marjana Krajač, Irma Omerzo, Vesna Mimica, Koraljka Begović, Claire Huber i drugi. Njezini autorski radovi prikazani su na nekolicini festivala u Hrvatskoj i inozemstvu (Periskop(Rijeka), Echo Echo Dance Festival(UK), L1danceFest(Mađarska), Bazaar Festival(Češka), Monoplay(Zadar), Perforacije(Zagreb), Tjedan suvremenog plesa(Zagreb), Soundance festival(Berlin)). Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija, izmeđuostalog i Rektorove nagrade za koreografiju Cadenza per 6. Od 2017.godine radi kao umjetnička asistentica na Odsjeku glume pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske(UPUH) i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika(HZSU).

Tema radionice je osvještavanje i istraživanje spiralnih obrazaca kretanja od onih jednostavnih/svakodnevnih prema nešto kompleksnijim i zaigranijim varijantama. Započeti ćemo vježbama zagrijavanja i kratkim improvizacijskim zadacima temeljenim na spiralnim pokretima različitih opsega iniciranih iz različitih dijelova tijela. Naglasak ćemo staviti na sukcesivnom kretanju i uzemljenju. Cilj nam je probuditi zglobove te ih dovesti u što protočnije stanje. Kako bismo to postigli, istraživati ćemo kvalitetu kretanja u vodi/kroz vodu na kojoj će se temeljiti većina vježbi, improvizacijskih zadataka te završna sekvenca.

TEKST: S. P/ I.L.           FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn