POŽEŠKI PLESNI KREATORIJ – 5. DanceOnNet radionica pod vodstvom Aleksandre Janeve Imfeld

Datum objave: 21. 4. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Uoči proslave Svjetskog dana plesa UO Plesna radionica Ilijane Lončar najavljuje nastavak online radionica vođenih od strane eminentnih plesnih umjetnika i pedagoga Hrvatske i inozemstva.Nakon četiri uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera i Eme Janković peta u nizu je plesna umjetnica i koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld koja će iz Bruxellesa voditi radionicu “THE DOTS METHOD” putem zoom platforme.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je svima, glumcima, plesačima, drugim umjetnicima, s predznanjem ili bez, a održati će se putem zoom platforme 24. – 25. travnja 2021. godine (subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega stiže link za sudjelovanje. Dodatne informacije na 098 884 057.

OPIS RADIONICE:
Praksa istraživanja pokreta Aleksandre Janeve Imfeld
 « Točkanje » je metoda koja prepoznaje i nastoji izbjegavati uobičajenu organizaciju, ritam, navike i slijed naše improvizacije te tako iznova pokreće tijelo na neočekivan način. Tijelo će se koristiti kao prostor, a „točka” kao njezin „autor” unutar tog praznog prostora. Radit ćemo na istraživanju jednostavnih ideja o promjeni fokusa iz dijelova tijela kao onih koji pokreću pokret, do onih preciznih točki koje se nalaze bilo gdje unutar tijela koje zaista iniciraju taj isti pokret. Koriste se razne vježbe koje služe za stjecanje povjerenja za donošenje odluka o točnom vremenu/trenutku. Fokus je na promatranju donesenih odluka, komponiranju i odlučivanju o tome što slijedi, ne promatrajući pritom ništa kao pogrešnu odluku. Ključan doprinos daljnjim impulsima/ nagonima jest razumijevanje vrlo brzog aller-retoura, odnosno odnosa između odluka koje tijelo donese i povratne informacije koju nam ono šalje.

Aleksandra Janeva Imfeld rođena je u Makedoniji. Završila je Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu, a ples u Bruggeu i Lieru u Belgiji. 1998. godine bila je studentica DanceWEB-ove stipendije u Beču, a u New Yorku je bila stipendistica u The Jennifer Muller Company. 2012. završila je postdiplomski program a.pass (napredni studij za performanse i scenografiju) u Bruxellesu, gdje je razvila metodu rada „konektor” za kolektivno autorstvo i koristi je u svim svojim radovima. Aleksandra je bliska suradnica BADca iz Zagreba. Radila je s Ismaelom Ivom, System Castafioreom, Briceom Lerouxom, Davidom Hernandezom i mnogim drugima. Jedna je od suosnivačica Nomadske Plesne Akademije i Nomadske Plesne Akademoije Hrvatska. Gostujući je profesor na SNDO – Amsterdam,ISAC u Briselu i Plesnoj akademiji u Zagrebu.
Kao koreograf surađivala je Studiom za suvremeni ples,Tras kolektivom,BAD co,Tala plesnim centrom,IMRC-om i mnogim drugima.

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije i Grada Požege.

TEKST: S. P./ I.L.         FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn