POŽEŠKI HSLS – Trg na kojemu se uskoro neće imati tko šetati i bazen u kojemu se neće imati tko kupati, mogli su pričekati

Datum objave: 03. 6. 2016. | Kategorija: Društvo

tiskovna 16-06-03

POŽEGA – Predsjednik županijskog HSLS-a, županijski vijećnik i član Središnjeg vijeća stranke Daniel Majer te potpredsjednik Dalibor Gvozdanović održali su danas konferenciju za novinare kako bi izrazili svoj stav o radu aktualnog požeškog gradonačelnika, ali i o sveprisutnoj neaktivnosti mladih.”Sada jasno kako gospodarska  zona  i  poduzetnički  inkubator  neće  biti  izgrađeni.Trg na kojemu se uskoro neće imati tko šetati i bazen u kojemu se neće imati tko kupati, mogli su pričekati,” naglasili su HSLS-ovci.

U HSLS-u ne mogu biti zadovoljni načinom upravljanja Požegom jer je sada, godinu  dana  do  lokalnih  izbora i tri  godine  od  kako  Požega ima novog gradonačelnika, jasno kako neki projekti neće biti realizirani unatoč obećanjima, naglasio je Daniel Majer. “Mi u HSLS-u ne možemo biti zadovoljni s načinom upravljanja, jer je sada jasno kako gospodarska  zona  i  poduzetnički  inkubator  neće  biti  izgrađeni.  Čeka  se  raspisivanje  natječaja  za sredstva EU, što samo po sebi nije dovoljna garancija da će se novac i dobiti. Smatramo da je puno bolje bilo, kada se već išlo u kredit, uložiti ga u direktan razvoj gospodarstva. Trg na kojemu se uskoro neće imati tko šetati (osim umirovljenika) i bazen u kojemu se neće imati tko kupati, mogli su pričekati. Držimo da se moglo rezati rashode zaposlenih, prvenstveno smanjenjem broja zaposlenih. Nedopustivo je  da  gradska  uprava  ima  30-40%  više  stalno  zaposlenih  nego  županijska  uprava  koja  radi  složenijeposlove. Rashodi za razna socijalna davanja su prevelika i nepravedna prema ljudima koji naporno rade i plaćaju porez i prirez. Opetovano ističemo kako je država ta koja vodi socijalnu politiku. Da se kroz tri proračunske godine pazilo na svaku lipu i štedjelo, onda kredit ne bi ni trebao. Ovo nije kritika gradonačelniku, nego stav da vodi politika koju mi ne podržavamo,” rekao je Majer.

Potpredsjednik Dalibor Gvozdanović dodao je kako oni, iako  gradonačelnik  nije  sklon  realizirati  njihove prijedloge, nećemo odustati od  davanja istih.”Ono što nedostaje je da se i drugi politički akteri uključe u davanju ideja. Udruge građana, također  ne daju ideje, baš kao niti pojedinci. Pozivamo mlade da se probude, jer ako sami neće davati ideje, neće niti drugi to čini za njih. Svatko tko ima ideju može ju dostaviti gradonačelniku i gradskom vijeću. Istina je da su mladi previše pasivni, a oni koji su poduzetni uglavnom odlaze u inozemstvo, što nije rješenje. Malobrojni su oni koji se žele uključiti u politiku. Politika ne znači uključivanje u političku stranku, nego djelovati za opće dobro. Primjerice, može se skupljati peticija da se uredi neka  gradska ulica, može se uključiti u rad savjeta mladih ili raznih udruga građana. Ima mladih i koji su u političkim stranaka, ali šute. Njih posebno pozivamo da se probude. Mi mladi, bez obzira bili ili ne u nekoj stranci, imamo slična promišljanja i vrijeme je da ta promišlja krenemo iznositi. Kada  oni  koji  odlučuju  vide  da  želimo  isto,  neće  im  preostati  ništa  drugo  nego  da  te  ideje pokušaju realizirati. Na mladima svijet ostaje i ne dopustimo da nam mladost prođe, a da ništa nismo niti pokušali napraviti. Svojim nedjelovanjem prepuštamo drugima da nam kroje budućnost,” naglasio je Gvozdanović.

TEKST: S. P.    FOTO: HSLS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn