POŽEŠKI FILMSKI TJEDAN – Rock’n’roll komedija “Živ čovjek” u Gradskoj knjižnici Požega

Datum objave: 28. 9. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu programa Požeškog filmskog tjedna u organizaciji udruge GFR Film Video Požega, u petak 1. listopada u Gradskoj knjižnici Požega u 19,00 sati bit će prikazana rock’n’roll komedija “Živ čovjek”. Ulaz je slobodan.

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda Sinovi Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko – Mrtav ‘ladan, Stranger Things) živi s dvoje djece i suprugom Sunčicom s kojom ga veže mnogo problema, ali i zajedničkih godina. U kaosu svakodnevice, usred jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priredi kći tinejdžerka, on odluči početi ispočetka. Pokušat će pritom ispraviti pogreške iz prošlosti. Međutim, nepredviđeni događaji samo se nižu i odvode ga u drugom smjeru. Živ čovek melankolična je rock’n’roll komedija o muškarcu u potrazi za oslobođenjem i vječnom pitanju što to znači stvarno živjeti i što je zapravo sloboda.

Oleg Novković (1968.) rođen je u Beogradu. Jedan je od najznačajnijih srpskih redatelja srednje generacije. Bavi se igranim i dokumentarnim filmom te kazališnom režijom. Izvanredni je profesor režije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Njegov film Beli beli svet (2010.) na Filmskom festivalu u Locarnu osvojio je Zlatnog leoparda za glavnu žensku ulogu (Jasna Đuričić) te je 2011. uvršten među 45 najboljih europskih filmova po izboru Europske filmske akademije (EFA).

TEKST: S. P./ motovunfilmfestival         FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn