POŽEŠKA KUĆA – Završetak radova na uređenju objekta očekuje se u svibnju ove godine

Datum objave: 29. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

n1

POŽEGA – Centar za posjetitelje “Požeška kuća” aktualni je projekt Grada Požege i Turističke zajednice Grada u kojemu će se gostima predstavljati turistički program  temeljen na povijesnim i kulturnim vrijednostima te prepoznatljivoj eno i gastro ponudi. Radovi na uređenju objekta započeli su početkom 2015. godine, a završetak je predviđen za svibanj ove godine nakon čega slijedi uređenje interijera.

Ukupna vrijednost građeviskih radova na objektu je 1,9 milijuna kuna,  pri čemu je do sada realizirano oko 1,1 milijun kuna. Većinu iznosa financira Ministarstvo turizma dok će  Grad Požega sufinancirat će oko 800 tisuća od ukupne vrijednosti. Nakon završenih građevinskih radova, na jesen predstoji prijava uređenja interijera kako bi objekt do kraja godine bio u turističkoj funkciji.

148058961202

„Požeška kuća“ bit će podijeljena na dva dijela, prizemlje i podrum, od kojih će svaki dio pričati svoju priču. U prizemlju će se nalaziti info točka, odnosno prijemni centar te sobe posvećene fra Luki Ibrišimoviću i barunu Franji Trenku, dok će podrum biti posvećen okusima, točnije degustaciji prepoznatljivih okusa našega kraja, a bit će pripremljena i razni zabavni sadržaji poput igara za djecu, mačevanje s barunom Trenkom i slični sadržaji. Radove je danas obišao i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn