POŽEŠKA KAZALIŠNA PREMIJERA “NESPOJIVI”– Smiju li samci biti sretni?

Datum objave: 24. 2. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega praizvedena je predstava “Nespojivi” redateljice Ive Srnec i dramaturginje Nine Horvat. “Nespojivi” su autorska predstava koja se bavi samcima u ranim tridesetima, a nastala je kroz glumačke improvizacije. U predstavi igraju Marijana Matoković, Ivan Grčić i Mladen Kovačić.

U suvremenom društvu u kojem moderna tehnologija istovremeno i spaja i razdvaja, pronaći srodnu dušu ili bar nekog tko je dovoljno snažan da otvori staklenku – ponekad može biti prava pustolovna potraga. Svoje priče o traganju za onim drugim ispričalo je troje mladih samaca Mia (Marijana Matoković), Željko (Mladen Kovačić) i Tihomir (Ivan Grčić). Njihove priče su pomalo životne, pomalo duhovite, pomalo stereotipne – od svega pomalo, ali sasvim dovoljno za dobro raspoloženu publiku.

Mia je mlada žena koja polako budi svoju samosvijest i samodostatnost uz tračak feminističkog bunta, Željko je perfekcionista s povremenim napadima bijesa, lik kakvog bi naš narod opisao (ne baš korektnom) izrekom “rđavom k….. svaka dlaka smeta”, a Tihomir je jednostavno Tihomir – priprosti smušenjak.

Glumci ostavljaju dojam kako se dobro zabavljaju na sceni i to će uvijek publiku povući u smijeh. Zanemari li se činjenica da su neke komične situacije ili replike odavno poznate (“danas cure znaju smotati cigaretu ali ne znaju sarmu”), Nespojivi su  predstava koja možda neće ostaviti epohalan trag na hrvatskoj kazališnoj sceni, ali će zabaviti svoje, posebice mlađe, gledatelje. Nakon  premijere, predstava Nespojivi igrat će 26. ožujka na XI. Gumbekovim danima u Zagrebu.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn