POŽEŠKA BISKUPIJA – Svetkovina sv. Lovre svečano proslavljena u Požegi

Datum objave: 10. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog Caritasa, na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u Požegi u neposrednoj blizine Svečeve crkve, središnje biskupijsko misno slavlje danas je predvodio biskup Antun Škvorčević. Slavlje je okupilo brojne vjernike s područja biskupije među kojima je bio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Biskup Škvorčević izrekao je dobrodošlicu na slavlje svim nazočnim vjernicima te istaknuo značenje sv. Lovre za karitativno djelovanje, ali i za zajedništvo te nadahnuće kako iz vjere crpiti snagu za životne nedaće. “Okupili smo se ovdje pokraj njegove, Lovrine, osamstoljetno stare crkve u kojoj, na neki način, postoji upisano sve ono duhovno, snažno što je Lovro tijekom tolikih godina unosio usrca požeških građana. Želimo otvoriti tom istom duhovnom djelovanju naša srca, svu našu stvarnost, ali napose naše biskupijskog služenje čovjeku puem navještanja radosne vijesti i putem karitasa,” naglasio je biskup Škvorčević.

Kako je sv. Lovro i zaštitnik Biskupijskog Caritasa, na slavlju su s drugim vjernicima sudjelovali i Caritasovi volonteri iz svih župa, biskupijski stipendisti te korisnici karitasove kuhinje u Požegi. Nakon euharistijskog slavlja u Dvorani Sv. Terezije održan je prigodni program u okviru kojeg je otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn