POŽEŠKA BISKUPIJA – Središnje slavlje 25. obljetnice biskupije i proglas svetišta Manjom bazilikom

Datum objave: 18. 8. 2022. | Kategorija: Društvo

VOĆIN – U nedjelju 21. kolovoza 2022. godine, na blagdan Gospe Voćinske, održat će se u Voćinu s početkom u 18.30 sati, središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije, kada će i voćinska crkva biti proglašena Manjom bazilikom.

U zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, drugim biskupima iz Hrvatske i inozemstva, svećenicima, redovnicima i redovnicama, slavlje će predvoditi msgr. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Na slavlju će sudjelovati predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, čelnici lokalnih samouprava, gradonačelnici i načelnici s područja Požeške biskupije. Uz veliki broj vjernika svoj dolazak su potvrdili oko 200 članova HKUD-ova u narodnim nošnjama, članovi crkvenih udruga, molitvenih zajednica, djelatnici odgojno-obrazovno-kulturnih ustanova te brojni hodočasnici pješaci iz svih dijelova biskupije.

Vjernici iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske pojedinačno ili u skupinama hodočaste Voćinskoj Gospi tijekom cijele godine. Požeška biskupija hodočasti organizirano u dva dijela. Iz požeškoga i posavskog kraja kreću pješaci 20. kolovoza, prenoće u župi Stražeman a potom 21. kolovoza nastavljaju put do Voćina gdje zajedno s pješacima iz Zapadne Slavonije, odnosno daruvarskog kraja i mnoštvom drugih hodočasnika, pristiglih autobusima i osobnim automobilima sudjeluju na večernjem slavlju sa svijećama u čast Gospe od utočišta.

TEKST: S. P.                FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn