POŽEŠKA BISKUPIJA – Slavlje biskupskog ređenja

Datum objave: 04. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Slavlje biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa msgr. Ive Martinovića održati će se u subotu, 8. lipnja 2024. u 10.00 sati u požeškoj Katedrali.

Iz Požeške biskupije riješili su i određena organizacijska pitanja. Uzvanici koji navedenog dana dolaze u Požegu osobnim automobilima na spomenuto slavlje, moći će ih besplatno parkirati na sljedećim mjestima:

Biskupi u dvorištu Biskupskog doma;
Svećenici na parkiralištu Trg Svetog Trojstva;
Provincijali, provincijalke, redovnici i redovnice u Dvorištu OŠ Antuna Kanižlića (A. Kanižlića br. 2);
Javni dužnosnici na Parkiralištu iza Gradske kuće (Sokolova ul. br. 7).

Svi ostali koji osobnim automobilima putuju u Požegu na slavlje biskupskog ređenja mogu parkirati u dvorištu Biskupijskog Caritasa (Ul. Franje Cirakija br. 12), u Priorljavskoj ulici te na drugim javnim parkirnim površinama.

Oni koji u Požegu dolaze autobusima iz smjera Brestovca, Našica i Velike trebaju se uputiti prema „starom“ autobusnom kolodvoru (kružni tok, Industrijska ulica br. 2) gdje će hodočasnici izaći iz autobusa i pješice se uputiti prema Katedrali. Veći dio autobusa ostat će parkiran na tom mjestu dok će se drugi autobusi, nakon što se putnici iskrcaju, smjestiti na parkiralištu tvrtke Color (Industrijska ulica br. 42). Autobusi koji dolaze iz smjera Pleternice doći će na parkiralište tvrtke Plamen (Njemačka ulica br. 36) odakle će se hodočasnici također pješice uputiti prema Katedrali. Po završetku slavlja i u skladu s dogovorenim vremenom polaska, autobusi će putnike čekati na mjestu iskrcaja.

Na križanjima cesta i važnijim prometnicama bit će policajci i volonteri koji će usmjeravati autobuse i osobne automobile prema parkirnim mjestima. Radi izbjegavanja gužve preporuča se navedenoga dana doći u Požegu do 9.00 sati.

IZVOR: Požeška biskupija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn