POŽEŠKA BISKUPIJA – Biskupijsko hodočašće u Voćin

Datum objave: 22. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

VOĆIN – Blagdan Gospe Voćinske, 21. kolovoza slavi se u svim župama Požeške biskupije, a vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata hodočaste u Voćin. Toga dana središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u na otvorenom prostoru pokraj svetišne crkve u Voćinu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, u zajedništvu s trideset svećenika.

Pozdravljajući zatim nazočne hodočasnike biskup je rekao: »Blagdan je Gospe Voćinske, od davnine popraćen hodočašćem iz požeškoga i posavskog kraja, napose pješačenjem u Voćin. Od srca vam čestitam blagdan te vas radosno i s poštovanjem sve pozdravljam. Dobro mi je poznato da uvijek s velikom srdačnošću prema Isusovoj Majci dolazite u Voćin. To ona osjeća, tome se raduje, sve vas prihvaća i grli, željna zagrijati Vaše živote Božjom toplinom, ljubavlju svoga Sina Isusa Krista, jedinog spasitelja čovjeka. Osobit pozdrav upućujem pješacima koji su jučer od Davora i Nove Kapele, preko Požege i Stražemana dva dana na putu, kao i one koji su im se danas u Stražemanu i na drugim stranama naše Biskupije pridružili.”


Nakon popričesne molitve uslijedila je procesija s likom Gospe Voćinske. Na koncu misnog slavlja biskup je poručio hodočasnicima da je i danas bilo lijepo u Voćinu, izrazivši radost što se hod s Marijom Isusovom Majkom nastavlja već sutra Devetnicom Gospi od Suza u Pleternici.

TEKST: S. P.          FOTO: Požeška biskupija/ A. Krstanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn