POŽEGA ZDRAVI GRAD – Zdrav duh u zdravom tijelu, ali i zdravoj zajednici

Datum objave: 27. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n (2)

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice danas je u Požegi 16. godinu zaredom održana tradicionalna manifestacija “Požega, zdravi grad”, u sklopu koje je održana i 4. Biciklijada. U parku pored Orljave predstavljene su sportske udruge, a na štandovima uz šetnicu svoje proizvode prezentirali su proizvođači meda, sokova i voćnih prerađevina te poljoprivredna eko gospodarstva, a Biciklijadu je ove godine organizirao BBK Požega.

Uz glazbu, zabavu, vježbanje, građani su mogli i registrirati svoje dvokotače, a na poznatu rutu 4. Biciklijade od Požege do Turnića krenuo je veliki broj rekreativaca. Tradicionalnu manifestaciju otvorio je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić koji se družio s građanima u društvu svojih suradnika Maria Pilona i Ferdinanda Trohe. Iako se manifestacija zove “Požega zdravi grad” još je puno koraka na tom putu, još ima puno prostora za projekte koji će Požegu doista učiniti takvom, naglasio je Puljašić. “Kandidirali smo se na europske fondove za cikloturizam, objedinit ćemo sva naša prigradska naselja s biciklističkim stazama i šetnicama kako bi tako poboljšali kvalitetu života ali i sigurnost naših sugrađana te im pružili mogućnost da slobodno vrijeme provode u šetanju, rekreiranju i vožnji biciklom. Ide i šetnica uz rijeku Veličanku, 1,4 kilometra, gdje u suradnji s Hrvatskim vodama namjeravamo poboljšati taj dio grada te doprinijeti da naši sugrađani mogu na kvalitetan i jednostavan način provoditi svoje vrijeme, ali i brže dolaziti do centra grada.

n

Kao ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Puljašić je, ističe, dobro upoznao zdravstvene navike požeško-slavonskih građana i razinu senzibiliteta javnosti kada je u pitanju briga o vlastitom zdravlju, a to iskustvo namjerava na najbolji način iskoristiti i u budućnosti, s pozicije prvog čovjeka grada. “Zajedničkim naporima već dugi niz godina naše institucije, Zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja u suradnji s resornim ministarstvom aktivno provode brojne zdravstvene i edukativne akcije čiji je cilj upravo promocija zdravog načina života. Građani se rado odazivaju na takve akcije, posebice oni koji su već uključeni u neke od udruga sličnog svjetonazora i programskih načela, i sve je snažnija svijest kako doista o vlastitom zdravlju moramo ponajprije sami brinuti kroz preventivu, a onda dalje kroz institucije koje postoje, rješavati probleme koje je nemoguće riješiti preventivom. To je dobar put koji će Grad Požega i nadalje svesrdno podržavati, i kao gradonačelnik, uložit ću dodatne napore da upravo ovu priču iz zdravstva razvijemo s pozicije Grada na jednu još višu razinu,” zaključio je Puljašić.

TEKST: S. P.       FOTO:  S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn