POZDRAV PRVAŠIĆIMA – U osnovne škole na području Požeško-slavonske županije krenulo 583 prvašića

Datum objave: 04. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – S prvim danom školske godine 2023./2024. u osnovne škole na području Požeško-slavonske županije krenulo je 583 prvašića, što je dvoje više od prošlogodišnjeg broja. Osim za prvašiće, nastava je krenula i za ostale učenike osnovnih i srednjih škola pa se tako u školske klupe vratilo preko 7500 učenika na području županije.

U Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin upriličen je svečani doček za njihovih 15 prvašića koje su, uz starije učenike koji će im biti podrška u prilagodbi, došli pozdraviti i prijatelji iz vrtića. “Ovo je prva generacija naših prvašića koji su tri godine boravili u vrtiću i ulaze zajedno s nama u program cjelodnevne škole. Želim vam svima uspješan početak nastavne godine, budite veseli, nasmijani i iskoristite u najboljoj mogućoj mjeri sve što vam bude pruženo,” rekla je ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin, Slađana Švajda.

Prigodom prvoga dana prvoga razreda, županija, gradovi i općine, darivali su prvašiće s područja Požeško-slavonske županije simboličnim paketićima uz čestitke na njihovom novom razdoblju života. “Želim vam ugodno raspoloženje prvoga dana prvoga razreda, shvatite svoju prvu školsku godinu ne kao prepreku već kao izazov, kroz koji ćete prolaziti sa svojim nastavnicima i roditeljima, a koji će vam biti temelj za nastavak vašeg obrazovanja i života” rekao je načelnik Općine Čaglin, Dalibor Bardač.

Malene prvašiće i njihove školske prijatelje u Čaglinu očekuje još jedan razlog za veselje jer će ubrzo nastavu tjelesne i zdravstvene kulture obavljati na osvježenom igralištu. Naime, uskoro se kreće u projekt uređenja školskog igrališta za koji je Požeško-slavonska županija ostvarila sufinanciranje putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.”S najvećim veseljem pozdravljam naših 15 prvašića koji će u ovoj školi stjecati nova prijateljstva, nova znanja i iskustva i puni veselja protrčati do osmog razreda. Neka vam ova školska godina bude uspješna i želim vam da s lakoćom i osmijehom na licu svladajte sve svoje obveze. Roditeljima, a posebno roditeljima prvašića, čestitam na ovom emotivnom trenutku polaska mališana u školske klupe i budite im kao i do sada velika podrška u njihovom odrastanju,”rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn